Fodbold

Hjulmand vil forbyde spilreklamer - det er kontroversielt, siger Toft

Danmarks nye mand i spidsen for herrelandsholdet i fodbold er ikke tilhænger af, at Danske Spil og andre spiludbydere reklamerer for betting.

Siden 2017 har spilselskabet Danske Spil været sponsor for det danske herre- og kvindelandshold i fodbold.

Det bliver dog aldrig med herrelandsholdets nye landstræner, Kasper Hjulmand, som reklamesøjle. Den 48-årige aalborgenser har nemlig stærke holdninger, når det kommer til betting og gambling.

Det fortæller han mandag morgen i Radio4’s sportsprogram ’Fremkaldt’.

Her er svaret kort og kontant, da han bliver adspurgt, om han mener, at spilreklamer burde forbydes.

- Ja.

- Hvis det er det, der skal til, er det bedre, end det er nu. Jeg har set masser af skæbner og arbejdet med masser af spillere. Også store stjerner, som vi alle kender, som ikke har flere penge, fordi de er blevet fanget af det (betting, red.). Og det skal ikke være sådan, at vi som branche er med til at opfordre til det. Det lyder mærkeligt, siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren er da også udmærket klar over, at Danske Spil er sponsor for det landshold, som han startede som træner for i marts i år.

Han mener, at ”han har ret til at have personlige holdninger til tingene uanset hvad” og pointerer i øvrigt, at der ikke er en sponsor på det tøj, som holdet løber på banen i inden en landskamp.

DBU roser landstræneren

TV 2 har senere fået en kommentar fra DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer, som roser landstræneren.

- Det er fantastisk, at en landstræner forholder sig til verden også uden for fodboldbanen. Det kan handle om både ludomani og betting, men også pengestrømme i fodbold, siger han til TV 2.

Skal I til at sige nej til sponsorater fra Danske Spil?

- Nej, jeg synes, at vi – som landstræneren gør her – skal bidrage til en offentlig debat. Kan man have nogle regler i bettingindustrien?

- Jeg synes ikke, han kritiserer en af vores største sponsorer. Jeg synes, han rejser en relevant debat om bettingområdet og industrien samlet set. Danske Spil er for mig at se klart dem, der er gået længst med at efterlyse regler på området.

'En naturlig samarbejdspartner'

Tager man et kig på Dansk Boldspil-Unions hjemmeside under fanen ’Sponsorer for A-landsholdet’, beskriver de sponsoren Danske Spil som ”en naturlig samarbejdspartner for DBU”.

Her skriver de også følgende:

”Oddset ønsker – som landsholdet – også at skabe en underholdende ramme omkring sine produkter. Derfor er det en god idé at holde øje med spiludbyderens sociale medier, for det er her, du kan finde konkurrencer, skæve vinkler og et godt grin, når det handler om hele Danmarks landshold.”

Toft: - Det er kontroversielt

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft, som følger landsholdet tæt, har ikke hørt en landstræner være så kontant i sin udmelding omkring en sponsor før.

- Det er kontroversielt, må man sige. Kasper Hjulmand har mange personlige holdninger, og han står meget på mål for dem, som han også siger. Men han rammer også et krydsningsfelt her, fordi DBU blandt andet har Danske Spil som sponsor, siger Flemming Toft og tilføjer:

- Jeg tror, det vil give et spark i debatten. Det er trods alt en landstræner. Og det er et job, der er meget i fokus og et af de helt store jobs. Så der vil blive lyttet til, at landstræneren har en holdning.