Fodbold

Inter-keeper spillede senest i 2012 - men har fået to røde kort i år

Selv om Tommaso Berni ikke har spillet en kamp for Inter, har han med sin rutine en stor rolle i omklædningsrummet.

I seks år har Tommaso Berni været på kontrakt i Inter.

Men den 37-årige målmand har endnu ikke spillet ét eneste minut for Milano-klubben. Ikke desto mindre lykkedes det ham søndag aften at få sit andet røde kort i Serie A siden januar, da han blev udvist i udekampen mod Parma.

69 minutter inde i kampen blev han således bedt om at pakke sine ting og forlade bænken.

Ifølge La Gazzetta dello Sport blev Tommaso Berni udvist, efter han havde brokket sig højlydt over, at Parmas Dejan Kulusevski i sekunderne forinden havde ramt Inters Nicolo Barella med sin albue.

Kulusevski slap uden hverken advarsel eller rødt kort. Det gjorde Tommaso Berni til gengæld ikke.

- Det er sgu lidt kikset, sagde TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen under transmissionen.

Fik rødt kort for brok i januar

Fra tribunen kunne Tommaso Berni se sine holdkammerater på banen vende et truende 0-1-nederlag til en sejr på 2-1 i kampens døende minutter.

Tilbage i januar blev han ligeledes udvist for at brokke sig. Den rutinerede målmand var særedeles utilfreds med, at Inter-angriberen Lautaro Martinez blev udvist i slutminutterne i 1-1-kampen mod Cagliari.

Dengang kostede det røde kort to kampes karantæne. En karantæne, der formentlig ikke fik den store betydning, da det må formodes at være tvivlsomt, om han var kommet på banen, hvis han var spilleberettiget.

Faktisk er Berni ikke den eneste spiller i Serie A, der i denne sæson er blevet udvist to gange uden at have spillet ét eneste minut. Genoas reservemålmand Federico Marchetti har heller ikke været på banen, men har alligevel formået at blive udvist i kampe mod AC Milan og Juventus.

Vigtig rolle i omklædningsrummet

Tommaso Berni begyndte sin karriere i Inter, hvor han var en del af klubbens ungdomsafdeling. I 2002 blev han solgt til engelske Wimbledon FC. Fire år senere skiftede han til Lazio, hvor han over en periode på fem år spillede seks Serie A-kampe.

Inden han i 2014 skiftede til Inter, nåede målmanden også forbi Sampdoria, hvor han vogtede målet tre gange. Det var her, at han 28. oktober 2012 spillede sin seneste førsteholdskamp, da han i en hjemmekamp mod Cagliari var med til at tabe 0-1.

Selv om det endnu ikke er blevet til førsteholdskampe i Inter, er han ikke uden betydning for Serie A's øjeblikkelige treer.

- Jeg går altid på banen med et smil, og så handler det bare om at acceptere alle beslutninger fra træneren og forblive positiv. Jeg har samlet en masse erfaringer og kan give gode råd og vejledninger til mine holdkammerater. Det kommer naturligt til mig at hjælpe, sagde Tommaso Berni i maj til Inter TV ifølge Goal.

I Inter kæmper man i øjeblikket for at holde kontakten til Juventus og Lazio i toppen af Serie A. Milano-klubben har otte point op til Juventus på førstepladsen.