Fodbold

Sushi og Michael Jordan-klip fik hollandsk stjerne til at genoptage karrieren

Hollænderen glæder sig til at tørne ud for sin tidligere klub. Olaf Kraak / Ritzau Scanpix

Det var ikke helt nemt at overtale den tidligere landsholdsspiller til at genoptage sin karriere.

De fleste spærrede formentlig øjnene op, da 36-årige Arjen Robben lørdag annoncerede, at han ville genoptage karrieren efter et års pause.

I den kommende sæson skal han spille for sin barndomsklub, FC Groningen, der spiller i den bedste hollandske række.

Klubben tog allerede kontakt til den hollandske stjerne få dage efter karrierestoppet i maj sidste år. Men i sidste ende skulle der en helt speciel kombination til at overtale Robben.

- Vi bestilte sushi fra deres (Robben og hans kone red.) favoritrestaurant, og så lavede vi et sammenklip af dele fra dokumentaren 'The Last Dance' (om Michael Jordan red.) og klip med Robben selv, fortæller klubbens tekniske direktør, Mark-Jan Fledderus til GOAL.

Turen var aftalt med fodboldspillerens kone i al hemmelighed, fordi de ville overraske den tidligere Bayern München-spiller. Og planen lykkedes angiveligt. De to parter har i hvert fald papir på hinanden det næste års tid.

Sportselskeren kunne ikke holdes nede

Da Bayern München vandt den tyske Bundesliga i sidste sæson, besluttede Arjen Robben sig ellers for at indstille karrieren.

I det første halve år efter beslutningen så han ikke meget sport, men så begyndt sportstrangen af trænge sig på.

- I sidste ende kom sportselskeren op i mig, og jeg havde trænet til at skulle løbe Rotterdam Marathon før coronakrisen, siger Arjen Robben.

Nu bytter han løbeskoene ud med fodboldstøvler, og det glæder han sig naturligvis til.

- Jeg har ikke noget at tabe, og jeg går ind til udfordringen med en positiv attitude. Jeg vil prøve at få det bedste ud af det, lyder det.

Den hollandske liga blev i år afsluttet før tid. FC Groningen blev nummer ni.