Fodbold

Barcelona-træner forstår alvoren: - Vi skal vinde resten af kampene

Barcelona har sat sig selv under maksimalt pres i jagten på mesterskabet efter klubbens seneste resultater i LaLiga.

Se topkampen mellem Barcelona og Atletico Madrid tirsdag klokken 22.00 på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY

Barcelona er efterhånden tvunget til lutter sejre resten af sæsonen, hvis det spanske mesterskab skal forsvares.

Pointdelingen med Celta Vigo i lørdags betyder, at Barcelona nu er to point efter Real Madrid, der samtidigt er bedst indbyrdes.

Der er såleds kun én ting, der tæller for Barcelona i de resterende seks kampe i den igangværende sæson.

- Hvis vi ikke slår Atletico, forringer det vores mulighed for at vinde mesterskabet. Matematik er ikke min stærke side, men vi skal vinde resten af kampene, og så må vi se, siger Barcelona-træner Quique Setién på mandagens pressemøde forud for storkampen.

Tirsdagens opgør mellem nummer to og tre i LaLiga bliver på mange måder en vigtig kamp i den spanske mesterskabsduel.

Taber Barcelona, kan Real Madrid med en sejr gå fem point i front med blot fem kampe igen. Barcelona kan dog ikke forvente at få noget foræret.

Atletico Madrid har vundet de seneste fire LaLiga-kampe, hvilket sender holdet fra Madrid op på ti ubesejrede LaLiga-kampe i træk, mens Diego Simeones tropper også ihærdigt kæmper for at sikre den gyldne billet til Champions League.

Celta Vigo kostede Barcelona vigtige point i lørdagens LaLiga-opgør. Video: Rasmine Stigkjær Jacobsen

'Det er nyt for mig'

Selvom Barcelona ikke har tabt en ligakamp siden El Clasico tilbage i marts, så har resultaterne på banen ikke været prangende.

Det ellers altid så velsmurte Barcelona-maskineri har manglet olie, hvilket har resulteret i to uafgjorte opgør i de seneste fire LaLiga-kampe.

De manglende sejre har sat pres på hele holdet, og det har skabt snak om intern uro mellem spillerne og trænerstaben.

- Alle, også fodboldspillere, må ofre sig. Vi kan ikke få alt, hvad vi vil have. Vi er et hold, og vi skal optræde som et hold. Vi bliver nødt til at se bort fra vores personlige interesser og tænke på holdets bedste. Jeg indrømmer gerne, at det her er nyt for mig, lyder det fra Setién på samme pressemøde.

Real Madrid har i samme periode præsteret at hente fem sejre ud af fem mulige. Og qua LaLiga-reglementet har Barcelona efterhånden travlt.

Ved pointlighed i Spanien bliver det indbyrdes regnskab vægtet højst. Så selvom Barcelona vinder de resterende kampe, kan Real Madrid stadig spille en enkelt kamp uafgjort, uden de bliver overhalet.

Et mesterskab til Real Madrid vil falde på et tørt sted. Det vil nemlig blot være kongeklubbens andet spanske mesterskab på otte sæsoner.