Fodbold

To Brøndby-spillere er testet positiv for coronavirus

Spillerne er ude af søndagens superligakamp på udebane mod AaB.

Brøndby-spillerne Samuel Mraz og Simon Hedlund er mandag testet positiv for coronavirus.

Begge er symptomfrie, men de skal blive hjemme i syv dage. Det skriver Brøndby på sin hjemmeside.

Ingen andre spillere eller i staben er testet positiv i den ugentlige test.

- Vi følger protokollerne nøje, og ved den ugentlige test af spillere og stab er to spillere testet positive. Begge er symptomfrie, og nu følger vi de givende retningslinjer, der er udarbejdet af Divisionsforeningen for personer, der tester positivt.

- Dette indebærer, at de to spillere skal blive hjemme i syv dage, siden de blev podet, hvilket var i går (mandag den 29.juni). Selvom alle de øvrige spilleres test var negative, så tester vi for en god ordens skyld den øvrige spillertrup og stab igen for at eliminere enhver tvivl, forklarer Brøndby IF’s holdlæge Jonas Vestergaard.

Spillerne bliver indlemmet i truppen fra næste uge, men de er ikke med i søndagens udebanekamp mod AaB. Det er uvist, om de bliver klar til den efterfølgende kamp 9. juli mod FC Nordsjælland.

- Først og fremmest er det meget betryggende at vide, at vores protokoller virker. Det svækker os naturligvis med Simon og Samuel ude i den kommende kamp, men vi har Jesper Lindstrøm tilbage fra karantæne, og Mikael Uhre spillede sin måske bedste kamp i Brøndby-trøjen i søndags.

- Derudover har vi en masse gode spillere i truppen, der har vist, at de kan spille på flere positioner. Så vi skal nok finde nogle gode løsninger. Vi har masser af selvtillid i holdet og er ubesejret i Mesterskabsspillet, så vi tager til Aalborg for at vinde og jagte tredjepladsen, siger cheftræner Niels Frederiksen.

Simon Hedlund og Mohammed Diomande i duel i søndagens superligakamp.

Ingen positiv test hos FCN

Simon Hedlund rejste i begyndelsen af juni til Sverige for at blive gift. Derfor var han ikke i truppen til kampen mod AC Horsens 7. juni.

Da han kom tilbage, og hans test for coronavirus var negativ, fik han lov til at træne med igen. Han var med fra start i kampen mod AGF en uge efter.

Ligesom han også startede inde i de seneste tre kampe. I søndags scorede han mod FC Nordsjælland, men blev skiftet ud med ni minutter igen. Til fordel for Samuel Mraz.

Simon Hedlund fejrer sin scoring til 2-0 mod FC Nordsjælland.

Den nordsjællandske superligaklub oplyser, at de er helt trygge ved, at alle protokoller blev overholdt i kampen. Mandag blev hele truppen og staben testet, og her var der ingen positive tests.

For en sikkerheds skyld har de valgt at holde ekstra øje med udviklingen og indføre en ekstra coronatest på torsdag.