Fodbold

'Fodbold uden ham er som kunst uden Picasso' - Messi hyldes efter særlig scoring

Lionel Messi sparkede sig ind i en ganske særlig klub tirsdag aften, da han scorede sit mål nummer 700 i karrieren.

Tirsdag aften klokken 23.11 skrev Lionel Messi fodboldhistorie. Igen.

Med en elegant afslutning - en såkaldt 'Panenka' - lobbede argentineren bolden over målstregen, da han på straffespark bragte FC Barcelona foran med 2-1 i topkampen mod Atletico Madrid i LaLiga.

Og det stod næsten skrevet i stjernerne, at netop dén scoring skulle være noget ganske særligt. Det var nemlig Messis mål nummer 700 i karrieren for både klub- og landshold.

Og siden det sekund, hvor bolden krydsede stregen, har hele verden hyldet den 33-årige argentinske boldkunstner.

- Øøøj, hvor er det overskudsagtigt af Lionel Messi. Mål nummer 700 i karrieren, som bliver leveret med den allerstørste elegance fra en af spillets allerstørste, hvis ikke dén største.

Sådan lød det fra TV 2 SPORTs kommentator, Martin Gottschalk Aksglæde, der kommenterede kampen.

- Mon ikke han har tænkt over det? Mål nummer 700 skal være specielt. Og når det så bare er et straffespark, så skal den ikke bare sparkes ind i siden. Så skal der være noget over det. Fremragende af Lionel Messi, supplerer TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

Også på de sociale medier bliver Messi hyldet for sin særlige scoring.

- Når man scorer sit mål nummer 700, kan man lige så godt gøre det med stil, skriver den tidligere engelske fodboldspiller, Gary Lineker.

- Forestil dig musik uden John Lennon. Eller kunst uden Picasso. Fodbold uden Messi. Så ville verden være ganske anderledes, ikke?, spørger den anerkendte journalist Guillem Balague retorisk sine følgere på Twitter.

Og hos FIFA spørger man sig selv:

- Hvornår finder vi ud af, hvilken planet Lionel Messi er født på?

Melder sig ind i eksklusiv klub

Med scoringen bliver Lionel Messi en del af en ganske eksklusiv klub af spillere, der har scoret 700 mål i karrieren, og han er nu nummer syv på listen over spillere med flest scoringer nogensinde.

Foran ham ligger Cristiano Ronaldo med 728 mål, Gerd Müller med 735 mål i 739 kampe, Ferenc Puskas med 746 mål i 754 kampe, Romario med 772 mål i 993 kampe, Josef Bican med 805 mål i 530 kampe og Pelé med 1279 mål i 767 kampe.

Messi har brugt 862 kampe på at nå de 700 mål, hvilket er 111 kampe færre end sin mangeårige rival, Cristiano Ronaldo, ifølge ESPN.

35-årige Ronaldo har scoret 728 mål og er dermed den aktive spiller med flest mål. Efter Messi på andenpladsen følger Zlatan Ibrahimovic, Luis Suarez og Robert Lewandowski blandt de aktive spillere.

Lionel Messi har scoret 70 af sine 700 mål for Argentinas landshold og resten for sin eneste klub i seniorkarrieren, FC Barcelona.

FC Barcelona smed atter point

Men selvom alt så positivt ud fro Lionel Messi og FC Barcelona, da argentineren scorede til 2-1 i det 50. minut, så endte tirsdagens kamp mod Atlético Madrid med endnu et pointtab for catalanerne.

Der var selvmål og tre straffespark i topkampen i LaLiga mellem FC Barcelona og Atlético Madrid. Video: Louise Lind

Barcelona var foran to gange i kampen hjemme på Camp Nou, men udeholdet kom tilbage efter at have udnyttet to straffespark. Det første blev egentlig brændt af Diego Costa, som kort forinden havde lavet selvmål.

Men de fik endnu en chance, da Marc-André ter Stegen gik for tidligt på straffesparket. Det udnyttede Saul Niguez, som også scorede holdets andet mål.

Forinden havde Lionel Messi altså scoret sit mål nummer 700 i karrieren - også på straffespark.

Danske Martin Braithwaite så til fra bænken gennem hele kampen.

Med det uafgjorte resultat formåede Barcelona ikke at overtage førstepladsen fra Real Madrid, som har en kamp i baghånden. I stedet kan rivalerne torsdag aften udbygge sin føring i tabellen, som er på ét point.

Atlético har 59 point på tredjepladsen. De har 11 point op til Barcelona.