Coronavirus

Minister efter afbrudt pokalfinale: - Det er brandærgerligt

Aab's assistenttrænere forsøgte at få fansene til at sprede sig ud på tribunen.

Onsdag aften blev årets pokalfinale i fodbold afbrudt, da AaB’s fans stod alt for tæt sammen på en tribune.

Trods gentagne henstillinger fra stadionspeakeren, blev der ikke reageret, og 40-50 fans blev i stedet sendt med bus mod Aalborg, oplyser Sydjyllands Politi.

Og det er kritisabelt, siger kulturminister Joy Mogensen (S) efter kampen:

- Det er brandærgerligt, at der er en del af publikum, der ikke respekterer, at de her regler er lavet for at passe på os alle sammen, siger hun.

- Det er jo også derfor, at vi fra regeringen ikke bare vil give los, men skal sikre, at der også med de store følelser, der er i fodbold, er fornuft, siger hun til TV 2 Nord.

Kampen fandt sted på Blue Water Arena i Esbjerg, og SønderjyskeE vandt 2-0.

Heftig debat om tilskuere

I ugerne op til kampen er antallet af tilskuere på stadion blevet diskuteret heftigt som følge af coronakrisen.

Da Superligaen startede op, blev ganske få lukket ind, siden blev lidt flere tilskuere tilladt og tirsdag oplyste regeringen, at afstandskravet på tilskuerpladserne blev sænket fra to til én meter.

Samtidig blev det muligt at opdele stadions i separate sektioner, hvor der maksimalt må lukkes 500 mennesker ind i hver.

- En af de ting, som der gør det endnu mere ærgerligt er, at der har været stor disciplin under forsøgskampene. Og det skal der også være nu, så vi kan nyde fodbolden, men på en sundhedsforsvarlig måde, siger hun til TV 2 Nord.

Joy Mogensen overværede pokalfinalen og overrakte medtaljer til SønderjyskE efter kampen.

Ministeren kalder det "brandærgerligt".

Direktøren for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, ærgrer sig over situationen, men er tilfreds med håndteringen fra dommerne og stadionarrangøren:

- Det er ærgerligt, og det er ikke acceptabelt. Vi reagerede meget konsekvent over for situationen og løste den, og det er jo sådan, det skal være, siger Claus Thomsen.

14 minutters tillægstid

Episoden fandt sted efter godt 30 minutters spil, hvor flere af AaB’s fans valgte at stille sig tæt sammen og med vajende flag, sang og romerlys forsøgte at føre deres hold til sejr.

Der blev tændt romerlys, mens fansene stod tæt.

Men det er altså ikke tilladt at stå så tæt, som før coronapandemien.

Kampen blev derfor midlertidigt afbrudt, og folk blandt publikum blev gentagne gange opfordret til at finde deres pladser.

Også AaB's assistenttrænere, Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen, løb over til fansene og opfordrede dem til at finde deres pladser.

Efter nogle minutter begyndte flere af AaBs fans at placere sig på de ledige pladser, mens en stor del ifølge politiet blev bortvist og sendt med busser hjem.

Situationen resulterede i 14 minutters tillægstid, hvori Sønderjyskes Anders Jacobsen gjorde det til 1-0. Han scorede siden til 2-0 i anden halvleg.