Fodbold

'Kølige' Eriksen får pæne karakterer i Italien efter effektivt indhop

Christian Eriksen scorede onsdag sit første mål i Serie A for Inter. Og danskeren får pæne ord med på vejen dagen derpå.

22 minutter var nok for Christian Eriksen.

For selvom danskeren startede kampen på bænken, da Inter onsdag tog imod Brescia i Serie A, så var en halv halvleg nok for Eriksen til at komme ind og sætte sit præg på kampen.

Christian Eriksen fik efter 83 minutters spil skrabet bolden over stregen og noterede sig dermed for sin første scoring i Serie A. Fem minutter senere leverede den 28-årige dansker så den målgivende aflevering til Antonio Candrevas mål til resultatet 6-0.

Og dagen derpå får danskeren da også pæne ord med på vejen i de italienske medier for sit korte, men yderste effektive indhop.

Corriere Della Sera:

Her får Eriksen karakteren 7 på en skala fra 1-10. Kun Alexis Sanchez får en højere karakter end Eriksen.

- Danskeren blev endelig forløst og noterede sig for sin første scoring i ligaen.

Calciomercato.com:

Her får Eriksen også karakteren 7 på en skala fra 1-10. Kun Sanchez og Pennants får højere karakterer.

- Eriksen kom ind fra bænken og var kølig på bolden. Fandt tid og plads til at lave en assist og score et mål.

X-SPORT:

Her får Eriksen karakteren 6,5 på en skala fra 1-10.

- Han formåede at komme sig over overraskelsen ved at starte på bænken og kom ind og implementerede målfarlighed i sit spil.

Inter var fremragende i Serie A-opgøret mod Brescia. Holdet vandt med hele 6-0. Video: Rasmine Stigkjær Jacobsen

Ekspert ser stor forløsning forude for Eriksen

Christian Eriksens mål bragte Inter op på en 5-0-føring, så der var ikke umiddelbart den store forløsning at spore i danskerens nærmest ikke-eksisterende jubelscene.

Men skal man tro TV 2 SPORTs fodboldekspert, Martin Mikkelsen, der kommenterede kampen, så betyder Eriksens første Serie A-scoring mere end som så. Både i øjeblikket, men også fremadrettet.

- Hvor er det stort! Og på trods af den afdæmpede jubel, så tror jeg ikke, man skal være i tvivl om, at det var et mål, der betød meget for ham.

- Mål kan bare frigive en masse. Så vokser du, og så får du meget mere lyst. Hvis du har været tynget af pres, så er der bare ikke noget som et mål, der kan få dig til at slappe af og spille frit, siger Martin Mikkelsen, der så noget af den "gamle" Christian Eriksen i forbindelse med scoringen:

- Han viste sin intelligens. Det er det eneste rigtige sted at løbe hen. Han viste den nødvendige vildskab og det nødvendige mod.

Christian Eriksen har nu både scoret i Serie A, Coppa Italia og Europa League for Inter.

Med sejren er Eriksen og Inter fortsat på tredjepladsen i Serie A med otte point op til Juventus på førstepladsen med ni kampe tilbage af sæsonen. I næste runde venter Bologna.