Fodbold

Real Madrid-salg forundrer ekspert: - Det er vanvittig mærkeligt

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker forstår ikke, hvorfor Real Madrid har valgt at sælge Achraf Hakimi til Inter.

Da rygtet begyndte at spire, virkede det for godt til at være sandt. Men nu er handlen en realitet.

Inter har købt Achraf Hakimi fri af Real Madrid og udstyret marokkaneren med en femårig kontrakt.

Og det er ikke hvilken som helst spiller, der tilknytter sig Christian Eriksen i Milano. Hakimi har de seneste to sæsoner været udlejet til Dortmund, hvor han har opbygget et renommé som et af Europas mest lovende talenter.

Derfor står TV 2 SPORTs fodboldekspert også uforstående tilbage over for Real Madrids beslutning.

- Jeg er forundret over, det er ham, man lader gå. Rent fodboldmæssigt kan jeg ganske enkelt ikke forestille mig, at det ikke er, fordi de ikke kan bruge ham. Det ville virke vanvittig mærkeligt. Især når det er på en position, hvor de ikke har to spillere.

Lige nu dækker Dani Carvajal næsten egenhændigt positionen som højre back. Derudover er Alvaro Odriozola sendt på et lejeophold i Bayern München, der har budt på næsten ingen spilletid.

Det er et scoop af Inter, men jeg kan virkelig ikke forstå Real Madrid

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker

’Det virker sindssyg mærkeligt’

De to midtstoppere Nacho og Eder Militao har til tider ageret stand-in, men en decideret højre back-erstatning er ikke at finde i klubben lige nu.

Noget, der ellers fungerer rigtig godt i den anden side af Real Madrid-forsvaret.

- Når man ser, hvordan Ferland Mendy og Marcelo supplerer hinanden på venstre back-positionen, så virker det sindssyg mærkeligt, at man ikke tager en spiller tilbage, der kan give noget mere offensivt drev til Real Madrid.

Mads Junker har været ganske imponeret af den målfarlige forsvarsspiller, som han tidligere på måneden vurderede til allerede nu at være bedre end Dani Carvajal.

Den 21-årige marokkaner har da også brilleret for Dortmund i denne sæson, hvor han på baggrund af ni mål og ti assists kan bryste sig af at være den mest målinvolveret forsvarsspiller i Europas fem største ligaer.

Et atypisk vindue kan være årsagen

Det kan virke svært at ræsonnere sig frem til, hvorfor Real Madrid rent fodboldfagligt ikke kan bruge en 21-årig back, der tilmed er blandt Europas mest målfarlige spillere.

Ifølge Mads Junker skal årsagen måske findes i, at hele transfermarkedet er uforudseligt i denne sæson på grund af den udskudte fodboldkalender.

- Jeg kunne forestille mig, at bevæggrunden er, at man har fået et reelt bud. Det kan frigøre lidt penge, fordi det her transfercirkus bliver lidt svær for alle klubberne at navigere rundt i.

- Man ved ikke, hvornår nogen kan skifte, og man ved ikke, hvad klubberne har at gøre med rent økonomisk. Men jeg synes stadigvæk, det er mærkeligt, konstaterer Mads Junker.

Et scoop af Inter

Hvad der virker som en mærkelig beslutning af Real Madrid, står derimod tilbage som en god beslutning af Inter.

Ulempen ved Real Madrid kan for Hakimi være, at holdet spiller med en traditionel fireback-kæde, hvorimod Inter spiller med wingbacks. Nøjagtigt lige som Dortmund, hvor Hakimi har excelleret.

- Jeg kan ikke forstå Real Madrid, men jeg kan godt forstå Hakimi. Han kommer til en top tre-klub i Italien, der spiller med et system, der er skræddersyet til ham.

- Inter får en af mest lovende unge wingbacks ind i systemet. Så det er et scoop af Inter, men jeg kan virkelig ikke forstå Real, slutter Mads Junker.