Fodbold

Fans raser over opslag fra klubejers datter: - Vi kan gøre, hvad vi vil

Valencia er ikke det eneste eksempel på en spansk klub, hvor der fra fansenes side er utilfredshed med udenlandske ejere.

Fire nederlag i seks kampe, en trænerfyring og en stigende utilfredshed blandt klubbens fans.

Det er hverdagen i den spanske traditionsklub Valencia efter coronapausen, hvor klubben i løbet af de seneste tre uger er gået fra at have realistiske forhåbninger om Champions League til at være i total opløsning.

Klubben er vores, og vi kan gøre, hvad vi vil med den

Kim Lim

Torsdag blev der tilsat yderligere benzin til bålet, da Kim Lim, der er datter af klubbens ejer, Peter Lim, lavede en story på Instagram, der var henvendt til Valencias fans.

- Så har vi den igen. Nogle Valencia-fans forbander mig og min familie og skælder os ud. Forstår de det ikke? Klubben er vores, og vi kan gøre, hvad vi vil med den, og ingen kan gøre noget ved det, skrev datteren, inden hun fire timer senere slettede opslaget.

Peter Lim fra Singapore købte sig ind i Valencia, der har danske Daniel Wass i truppen, tilbage i 2014, hvor han ifølge ESPN overtog 70 procent af klubben for 100 millioner euro (745 millioner kroner).

Men det er ikke gået som håbet, selvom man i de to seneste sæsoner er blevet nummer fire i LaLiga.

Efter årsskiftet er det gået helt galt, da man både er røget ud af Champions League i ottendedelsfinalen og nu er nede som nummer 10 i den bedste spanske række.

Fans raser over Peter Lim

Heller ikke på fansiden har man i lang tid været begejstret for Peter Lims ejerskab. Ni gange har man skiftet træner siden 2014, og to år efter, at singaporeaneren overtog Valencia, var klubben tæt på at rykke ned i den næstbedste række.

I sommeren 2019 opfordrede klubbens fans Peter Lim til at opgive ejerskabet og oprettede hashtagget #LimGoHome, efter ejeren havde fyret den populære træner Marcelino Garcia blot tre kampe inde i sæsonen.

Nu har tilhængerne nok engang vendt sig mod Lim-familien efter torsdagens opslag fra datteren Kim Lim.

- Opslaget gør alle Valencia-fans frygt til endegyldig sandhed. Valencia er et legetøj. Vi vidste det i forvejen, men nu kom indrømmelsen, skriver Twitter-brugeren Valencia CF Danmark.

En anden bruger ved navn Alex Dominguez skriver, at uanset hvad klubbens ejere gør, kan de ikke ødelægge klubbens identitet.

- Du har helt ret i, at du kan gøre, hvad du har lyst til med klubben, og vi kan intet gøre. Men du tager fejl, når du siger, at klubben er din, for det er en følelse. Forretningen er din, men skjoldet (logoet, red.) er i vores hjerter, og det vil du aldrig kunne ændre, skriver han.

"Valencia er en krudttønde"

Den seneste udvikling i Valencia er ikke noget, der kommer bag på TV 2 SPORTs fodboldkommentator Morten Glinvad. Tvært imod faktisk.

- Det fortæller om et ejerskab, der er betændt og har været det i al den tid, Peter Lim har haft klubben. Valencia er en krudttønde, og man har den følelse af, at den kan selvantænde ved bare den mindste gnist. Det hele kan eksplodere igen.

- Man bliver lidt kastet tilbage til de allerværste tider under Peter Lim, hvor trænerne fløj igennem. Sæsonen startede kaotisk, og nu slutter den kaotisk. Det er meget betegnende for Valencias situation, siger Morten Glinvad, der i en årrække har fulgt spansk fodbold tæt.

Valencia er langtfra den eneste klub, hvor der har været utilfredshed med udenlandske ejere. I Espanyol blev man i 2016 overtaget af en gruppe kinesiske ejere, og nu er klubben tæt på at rykke ned fra LaLiga for første gang siden 1994.

Også i Malaga er man godt og grundigt trætte af klubbens ejer, der er en sheik fra Qatar. Her rykkede man i 2018 ned i den næstbedste række efter et par succesfulde sæsoner under sheikens ejerskab.

- Der er meget få succeshistorier, når man snakker om de her udenlandske ejerskaber. Det har sjældent været nogen succes, siger Morten Glinvad.

Hvis Valencia kommer tilbage på sporet i den resterende del af sæsonen, kan de fortsat gøre sig forhåbninger om at kvalificere sig til næste sæsons Europa League.

Klubben er i skrivende stund nummer 10, men har blot fire point op til Real Sociedad på syvendepladsen, der giver adgang til europæisk fodbold efter sommerpausen.