Fodbold

Medier hylder Real Madrids kynisme: - Et straffespark tog titlen fra Barca

Flere spanske sportsmedier ser torsdagens Real Madrid-sejr som det, der kan have afgjort den spanske mesterskabskamp.

Seks kampe. Seks sejre.

Det er status for Real Madrid i LaLiga efter coronapausen. Torsdag aften blev det nemlig til endnu en sejr og endnu et clean sheet, da Getafe blev besejret med 1-0 takket være en sen straffesparksscoring fra Sergio Ramos.

Sejren betyder, at Real Madrid nu har fire point ned til FC Barcelona på andenpladsen inden de sidste fem kampe. Og hovedstadsklubben har endda en bedre måldifference.

Og dagen derpå er der i de spanske medier da også særligt ét spørgsmål, der fylder: Var det dødsstødet til FC Barcelonas titeldrømme?

Sportsavisen SPORT skriver i hvert fald helt simpelt:

- Et straffespark tog titlen fra Barca.

- Det var en tæt kamp - særligt i første halvleg - men til sidst blev det afgjort på klassisk Madrid-manér: Et straffespark fra Sergio Ramos.

Hos AS bliver anførerens sene føringsmål også gjort til en helt afgørende episode i mesterskabskampen:

- Et mål, der kan være mesterskabet værd.

Real Madrid havde svært ved at nedbryde Getafes forsvar torsdag aften, og de fleste medier er da også enige om, at 'Los Blancos' langtfra spillede nogen smuk kamp. Men dét at vinde "grimt" er nærmest blevet et varemærke for Real Madrid efter coronapausen, lyder det. Positivt ment vel at mærke.

- Zidanes mænd har et halvt mesterskab i lommen takket være endnu en knap så smuk sejr. Hårdt tilkæmpet, men dog ubestridelig og solid med endnu et clean sheet, skriver MARCA.

- Kampen var ikke nem for Real Madrid, for Getafe er Getafe. Men Real Madrid er også Real Madrid. De spiller ikke godt, men de vinder. Der er meget at spille om endnu, men efter sejren over Getafe ligger det lige for, at Real Madrid erobrer titlen, skriver Mundo Deportivo.

Zidane holder snuden i sporet

På pressemødet efter 1-0-sejren over Getafe var de spanske medier naturligvis også på plads for at udspørge Real Madrids cheftræner, Zinedine Zidane.

Men på vaskeægte velopdragen manager-manér nægtede 'Zizou' at tale om mesterskabet endnu.

Betød det her mere end bare de tre point?

- Nej, det var kun tre point. Men de var meget vigtige, for vi skulle vinde, og det gjorde vi. Nu er der fem finaler tilbage, sagde Zinedine Zidane.

Nu har Real Madrid vel et halvt mesterskab i lommen?

- Det er jeg ikke enig i. Man kan ikke sige noget, før ligaen er færdigspillet. Sådan er fodbold.

- Vi spiller kamp hver tredje dag lige nu. I dag måtte vi virkelig lide. Men uden lidelser kan vi ikke opnå noget. Jeg er stolt af den indsats, som holdet leverer for tiden.

Der resterer fem kampe af La Liga-sæsonen 2019/20, og selvom de spanke medier allerede nu er tæt på at kåre Real Madrid som spansk mester, så er der fortsat 15 point at spille om. Fire point adskiller Madrid på førstepladsen og Barcelona på andenpladsen.

De resterende kampe for Real Madrid og FC Barcelona ser ud som følger:

Runde 34: Athletic-Real Madrid og Villarreal-Barcelona

Runde 35: Barcelona-Espanyol og Real Madrid-Alavés

Runde 36: Valladolid-Barcelona og Granada-Real Madrid

Runde 37: Barcelona-Osasuna og Real Madrid-Villarreal

Runde 38: Alavés-Barcelona og Leganés-Real Madrid