Fodbold

Politiet dropper matchfixingsag efter AaB-kamp

Anklagemyndigheden har ikke fundet bevis for matchfixing i forbindelse med et gult kort til AaB's Jores Okore.

Nordjyllands Politi standser efterforskningen af matchfixing i forbindelse med en AaB-kamp, som involverer et gult kort til Jores Okore.

Det oplyser politiet fredag.

Flere online spiludbydere havde registreret et usædvanligt spilmønster på, at Okore i AaB's kamp mod OB 18. oktober sidste år ville modtage et gult kort i kampen.

Det gjorde han i det 92. minut af kampen.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger blev der på tværs af spilselskaber i Danmark spillet for omkring 40-50.000 kroner på en advarsel til Okore, og en lille gruppe skulle have vundet omkring 130.000 kroner.

En kilde tæt på efterforskningen kunne også bekræfte, at der var tale om en gruppe af personer fra Blågårds Plads i København, der havde spillet på det specifikke væddemål. Jores Okores hjemstavn er netop Blågårds Plads.

Politiet har ikke fundet bevis for ulovligheder

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har efterforsket sagen, men man har ikke fundet bevis for, at hverken Okore eller andre har gjort noget ulovligt.

- Og vi skal for at kunne opnå dom i en straffesag uden for enhver rimelig tvivl føre bevis for tiltalens rigtighed, siger specialanklager ved Nordjyllands Politi David Schmidt Hvelplund til politi.dk.

- Det er min opfattelse, at en fortsættelse af efterforskningen ikke vil kunne føre til, at vi kan sigte og tiltale nogen. Yderligere efterforskning vil med andre ord ikke kunne tilvejebringe et afgørende bevis i sagen. Derfor standser vi nu efterforskningen.

AaB-spilleren har været afhørt i sagen, men har ikke været sigtet, og det bliver han altså heller ikke.

I et interview med B.T. i maj bedyrede han sin uskyld.

- Ja, jeg er uskyldig. Jeg har ikke og vil ikke være involveret i sådan noget. Jeg går ikke ind for matchfixing eller nogen former for snyd, så jeg ville aldrig nogensinde gøre sådan noget, sagde Jores Okore.

I AaB er der glæde over, at efterforskningen af Jores Okore er droppet.

- Nu står vi i en situation, hvor sagen er droppet, og det er jeg vældig glad for på hans (Jores Okore, red.) vegne. Det var, som vi troede, siger AaB-sportschef Inge André Olsen.

- Når det først er ude, og det bliver til spekulationer og skriverier, så er det godt, at politiet undersøger det. Det har vist sig, at der ingenting er i det, så det er den bedste måde at komme videre på.

ADD kan klage over politiets afgørelse

Politiet har afhørt flere vidner samt gennemgået relevante transaktioner. Intet har ført til beviser for, at der har været foregået noget kriminelt.

Hvis politiet havde rejst sigtelse, ville det have været for overtrædelse af straffelovens paragraf 279 om bedrageri.

Det var Anti Doping Danmark (ADD), som havde anmeldt sagen til politiet. Som anmelder har AAD mulighed for at klage over politiets afgørelse.