Fodbold

Tidligere AGF'er er 'sindssygt glad' for drømmestart i norsk klub

Kasper Junker havde næppe kunne drømme om en bedre start i sin nye klub. Offensiv fodbold har været nøglen, fortæller han.

Fem mål i fem kampe.

Normalt en statistik, der rimer på Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, men for tiden rimer den også på Kasper Junker. Den danske angriber har nemlig fået en fremragende start i sin norske klub, Bodø/Glimt.

Den tidligere AGF- og Randers-spiller blev i januar købt fri af sin kontrakt med AC Horsens. For tiden nyder han tilværelsen i Norge.

- Det er dejligt at få en god start i en ny klub. Lige nu er det rigtig sjovt at spille fodbold. Vi præsterer for tiden – det gør alle på holdet. Det er sjovt at være en del af, siger Kasper Junker til TV 2 SPORT.

Udover sine fem mål har angriberen også bidraget med to målgivende afleveringer.

I kampen mod Haugesund lavede han sågar hattrick. Klubben nyder godt af hans mange mål, da de i øjeblikket indtager førstepladsen i den norske liga med fem sejre i lige så mange kampe.

Offensiv fodbold gør forskellen

Kasper Junker, der har flere U-landskampe på CV'et, var lyskeskadet, da han kom til klubben i januar. Han nåede dog at blive sin skade kvit inden sæsonstarten og har nu startet inde i samtlige kampe.

Den store succes skal blandt andet begrundes ved offensiv fodbold, hvis man spørger angriberen selv.

- Det er noget af det, der har været afgørende for mig. Det er svært, hvis man får en-to chancer i en kamp, og man skal score hver gang.

- Når man får en masse chancer i en kamp, er det nemmere at komme ind i en rytme.

Ingen store armbevægelser

Det lå ellers ikke i kortene, at Bodø/Glimt skulle skabe masser af chancer og ligge i toppen af tabellen. Derfor er Junker også forholdvis forsigtig hvad angår klubbens ambitioner for sæsonen.

- Vi er jo en relativt lille klub. Vi svarer måske lidt til SønderjyskE. Tidligere har de (Bodø/Glimt red.) også været ude af ligaen, men nu har vi bygget så stærkt et fundament, at vi kigger på toppen af ligaen.

Selv holder han også igen med drømmen om topscorertitlen, selvom han i skrivende stund er delt nummer to på den liste.

- Jeg er sindssygt glad for starten, men jeg ved også, at der er lang vej endnu, siger han

Foruden Kasper Junker tæller klubben to danskere: Philip Zinckernagel og Sammy Skytte.