Fodbold

Harder afgjorde pokalfinale: - Ekstra fedt at vinde på den måde

Wolfsburg er for sjette år i træk pokalmestre, da Pernille Harder og holdkammeraterne besejrede SGS Essen. Danskeren scorede det afgørende mål.

27-årige Pernille Harder har allerede jublet over store triumfer i denne sæson, hvor hun både er blevet ligatopscorer og har vundet det tyske mesterskab.

Lørdag aften fik hun så endnu en grund til at poppe champagnepropper, da hun sammen med resten af Wolfsburg-mandskabet vandt den tyske pokalfinale.

Endelig kan vi fejre både mesterskabet og pokalen, så der bliver helt sikkert fest i aften

Pernille Harder

De to hold spillede 3-3 i den ordinære spilletid, og da netmaskerne ikke blafrede i den forlængede spilletid, skulle opgøret afgøres på straffespark.

Efter de første otte forsøg havde Wolfsburg scoret tre straffesparksmål, mens Essen kun havde scoret på to. Derfor kunne Pernille Harder sikre sejren på holdets femte og afgørende skud, og den chance glippede den danske landsholdsspiller ikke.

- Det var fantastisk. Vi fik også to redninger fra vores målmand. Det er en rigtig speciel og fed måde at vinde en fodboldkamp på. Selvom man ville ønske, man kunne gøre det i den ordinære spilletid – men at vinde på den her måde gør det også bare ekstra fedt, siger Pernille Harder til TV 2 SPORT efter kampen.

- Det var et pokaldrama med mange mål, så det var bare virkelig dejligt at vinde på straffesparkskonkurrencen. Det var lidt træls, at de fik udlignet til 3-3 to minutter før tid – men vi gjorde det færdigt, så det er bare super dejligt.

- Fedt at kunne afgøre det

Også inden straffesparkskonkurrencen havde Pernille Harder nettet, da hun udlignede til 1-1 efter 11 minutter.

Og i sidste ende tog den danske landsholdsspiller et stort ansvar, da hun gik frem til 11-meter-pletten og sendte pokalen til Wolfsburg.

- Jeg synes, det er fedt at kunne gå ind og afgøre det. Det tænder mig på den rigtige måde at kunne afgøre det ved at sætte det sidste straffespark, og jeg føler mig faktisk forholdsvis tryg i situationen.

- Jeg fokuserer bare på min opgave, går hen til bolden, og så bruger jeg min taktik på straffespark. Den føler jeg mig rigtig tryg ved. Så sætter jeg den stille og roligt ind, lyder det fra Pernille Harder over telefonen.

Dermed har Pernille Harder og holdkammeraterne for andet år i træk vundet The Double, da de tidligere på ugen sikrede sig det tyske mesterskab.

Nu venter der et par ugers ferie til det tyske storhold, inden de skal spille Champions League. Pernille Harder er ikke i tvivl om, hvad den første aften i ferien skal bruges på.

- Endelig kan vi fejre både mesterskabet og pokalen, så der bliver helt sikkert fest i aften, afslutter Pernille Harder med et lille grin.

Den danske landsholdsspiller har været i Wolfsburg siden 2017, hvor hun udover tyske mesterskaber og pokalfinaler også har deltaget i Champions League-finalen i 2018. Her tabte holdet dog 4-1 til Lyon.