Fodbold

Muskelskade driller Jannik Vestergaard før tæt kampprogram

Jannik Vestergaard fik fuld spilletid i sidste uge, men er nu ramt af karrierens første muskelskade.

Den danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard må se til fra tribunen, når Southampton søndag møder Manchester City i Premier League.

I sidste uge var han ellers tilbage i startopstillingen og fik fuld spilletid i 3-1-sejren over Watford, men en muskelskade driller nu Vestergaard, der ikke ved, hvor længe han er ude.

Det skriver han i en mail til Ritzau, efter at Southampton-manager Ralph Hasenhüttl fredag fortalte om skaden på et pressemøde.

- Jeg har fået en skade i forlåret, og det er min første muskelskade i karrieren, så jeg ved ikke helt, hvordan det ser ud, men med det tætte kampprogram kan det jo hurtigt koste nogle kampe.

- Det er altid irriterende med en skade - især nu hvor jeg kommer fra en god kamp i sidste spillerunde, som jeg gerne ville bygge ovenpå i de næste kampe startende med Manchester City, lyder det fra Vestergaard.

I løbet af de næste tre uger spilles de seks sidste runder i Premier League-sæsonen.

Karrierens første muskelskade

Coronapausen på tre måneder kan have forårsaget karrierens første muskelskade til den næsten to meter lange dansker.

- Det er vist en typisk "post corona-skade", efter hvad jeg hører. Normalt ligger man ikke stille i tre måneder helt uden at sparke til en bold, og så skal man tilbage i kamp med 120 kilometer i timen på Premier League-niveau med retningsskift, vendinger og spark.

- Det er naturligvis en hård belastning, og der er helt sikkert en "post corona-tendens" i de muskelskader, som der er en del af lige nu. Alene hos os har vi fem-seks spillere med skader i forlåret, skriver Jannik Vestergaard.

Han har haft en blandet sæson hos Southampton. Han indledte sæsonen som fast mand, men i november gled han ud af holdet.

Danskeren roteres i forsvaret

I januar blev han sat i forbindelse med et skifte til Leicester, men endte med at blive i Southampton, hvor der flittigt roteres på pladserne i forsvaret.

Danskeren ved ikke, om han spiller i Southampton i næste sæson.

- Jeg har ikke haft nogen dialog med klubben angående fremtiden, så jeg kan ikke rigtig kommentere på det, men jeg ser det sådan, at alt kan ske i transfervinduet. Lige nu handler det om skaden og om resten af sæsonen, siger Jannik Vestergaard.

Han skiftede til Southampton i sommeren 2018.