Fodbold

Pres på Valencia-ejer efter datterens kontroversielle udmelding

Valencia CF-ejer Peter Lim er ikke en populær herre blandt Valencia-fansene. Thomas Samson / Scanpix Denmark

Byrådet i Valencia vil have Valencia CF-ejer Peter Lim til at færdiggøre fodboldklubbens nye stadion, Nou Mestalla.

- Klubben er vores, og vi kan gøre, hvad vi vil med den, og ingen kan gøre noget ved det.

Ordene i et nu slettet Instagram-opslag fra Valencia CF-ejer Peter Lims datter, Kim Lim, faldt mange Valencia-fans for brystet.

Også politikerne i Valencias byråd blev stødt over datterens udmelding, som var et svar på kritikken fra mange utilfredse Valencia-fans, og byrådet kræver nu, at Peter Lim lever op til sine forpligtelser over for både fodboldklubben og byen.

Dette indebærer blandt andet, at arbejdet med klubbens nye stadion, Nou Mestalla, som har været stoppet siden 2009 grundet økonomiske årsager, bliver genoptaget. Det skriver spanske Marca.

- Da klubben blev købt, var det kendt, at de forpligtelser, den havde over for byen og indbyggerne, skulle klares. Byens borgere har brug for at se Nou Mestalla færdigbygget og få løst problemerne med grunden, det gamle Mestalla er opført på, siger Valencias stedfortrædende borgmester Sandra Gomez ifølge Marca til den lokale tv-station Apunt.

Marca skriver, at ifølge den nuværende aftale mellem klubben og byen har klubben indtil 2025 til at flytte til det nye stadion.

Men for at kunne finansiere færdiggørelsen af Nou Mestalla, kræver det ifølge den spanske avis, at klubben sælger den grund, LaLiga-holdet spiller på nu.

2020 har ikke været et sportsligt godt år for Valencia, der har danske Daniel Wass i truppen. Klubben er røget ud af Champions League, og er siden genoptagelsen af sæsonen gledet ned på 10.-pladsen i den bedste spanske række.