Fodbold

'Ny VAR-skandale redder Real Madrid' - medier fra Barcelona raser

To af de største sportsmedier med hovedsæde i Barcelona, Mundo Deportivo og SPORT, er rasende efter Real Madrids sejr over Athletic Bilbao.

Real Madrid nærmer sig med hastige skridt LaLiga-guldet.

Søndag tog hovedstadsklubben endnu en sejr uden at være dominerende. Og lige som i seneste kamp mod Getafe blev det til en 1-0-sejr efter et straffesparksmål af Sergio Ramos.

Det har fået flere af de spanske medier - med hovedsæde i Barcelona vel at mærke - op i det røde felt.

De mener, at Real Madrid fik tildelt et straffespark, der ikke burde være tildelt.

- VAR, igen VAR, kommer Real Madrid til undsætning og tipper teten på San Mamés (Athletic Bilbaos stadion, red.) hvor Zidanes tropper har haltet med at overkomme Athletic Bilbao.

Således indleder Mundo Deportivo en artikel, der allerede blev udgivet undervejs i Real Madrids kamp mod Atheletic Bilbao.

Kampens kendelser skaber også overskrifterne hos det spanske medie SPORT.

- VAR bringer titlen tættere på Real Madrid. Få overblikket over den kontroversielle, hvide sejr på San Mamés, skriver mediet i rubrikken til deres kampreferat.

Kampens kendelser fylder faktisk så meget hos SPORT, at mediet har udgivet hele ti artikler om VAR blot en time efter kampens slutfløjt. Hos Mundo Deportivo er der otte forskellige historier om den kamp og kendelserne.

Den spanske forsvarsspiller Sergio Ramos scorede på straffespark i kampen mod Ath. Bilbao. Video: Malthe Henriksen

Manglende var i modsatte ende

Det er dog ikke blot straffesparket til Real Madrid, der skaber vrede.

Få minutter efter straffesparket til Marcelo blev Raul Garcia nemlig nedlagt af Sergio Ramos i modsatte ende.

Her vurderede VAR-rummet, at det ikke var noget, dommeren overhovedet skulle ud og kigge igennem. Og det falder ikke i god jord hos mediet SPORT.

- En ny VAR-skandale: Straffe til Madrid, sådan indleder SPORT en artikel umiddelbart efter slutfløjt, hvor de uddyber:

- Real Madrid har allerede ligaen i tasken. Og der er ingen tvivl om, at mere end end halvdelen af deres point kommer takket være indgriben fra VAR.

Den aktion kan du se i toppen af denne artikel.

Sergio Ramos blev igen matchvinder for Real Madrid, der vandt 1-0 over Athletic Bilbao i Primera Division. Video: Malthe Henriksen

Eksperter sympatiserer

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker er også af den overbevisning, at det er en tyndt straffespark til Real Madrid.

- Det er et hårdt dømt straffespark.

- Men han rammer Marcelo på foden først, når man ser den i superslow. Så det er en skønssag, for mange dommere ville lade den passere og ikke dømme straffe. Men det er et godt billede af, hvad VAR er. Det er ikke ret og tydeligt, det er stadig et dommerskøn.

Med det in mente mener han også, at det er en fejl, der ikke bliver kigget mere på aktionen i modsatte ende få minutter senere.

- Der er ikke forskel på det, der sker her, og det, der sker i den anden ende. Selvom bolden ikke er i spillerafstand, så fælder han jo stadig en mand, siger Mads Junker.

Han bliver bakket op af TV 2 SPORTs fodboldekspert Keld Bordinggaard.

- I den her situation skal VAR i brug. Ramos har kun ét formål, og det er at ramme modstanderen. Jeg synes, når den kører i slow, og man ser stemplingen, så kunne der godt have været straffe, vurderer Keld Bordinggard..

Real Madrid bliver ikke tilgodeset

Det er langt fra første gang, de spanske medier fra Barcelona mener, Real Madrid bliver tilgodeset af VAR-dommerne.

Holdet får da også en del straffespark tildelt. Det er dog mere en naturlig udvikling taget holdets spillestil i betragtning.

- Jeg synes ikke, Real Madrid bliver tilgodeset for meget. De kommer bare lidt oftere i situationer, der kan gå deres vej, end så mange andre hold gør, siger Mads Junker.

Real Madrids sejr betyder, at de nu har syv point ned til Barcelona på andenpladsen, der dog godt nok har en enkelt kamp i hånden.