Fodbold

Serie A-danskere kæmper for overlevelse - Jens Stryger går ind i ’afgørende’ uge

Udinese-spilleren Jens Stryger Larsen erkender, at det i den her sæson bare handler om at overleve i Serie A.

En håndfuld danskere er i øjeblikket stærkt involveret i den aktuelle nedrykningskamp i Serie A.

Jens Stryger Larsens Udinese, danskerkolonien Genoa med Lasse Schöne, Lukas Lerager og Peter Ankersen, samt Sampdoria, der efter sæsonen får tilknyttet Mikkel Damsgaard, er i fare for at rykke ned i Serie B.

Jeg føler mig klar til en ny udfordring og et nyt eventyr

Jens Stryger Larsen, Udinese-spiller

Genoa og Sampdoria indtager de to pladser lige over nedrykningsstregen, mens Udinese fik lidt luft efter torsdagens sejr over Roma.

Søndag møder Udinese og Genoa hinanden, hvor førstnævnte starter en kampuge, der kan ende med at definere sæsonen.

- Vi går ind i en rigtig vigtig uge for vores hold, hvor vi nærmest kan afgøre, at vi ikke skal rykke ned i den her sæson. Så de næste tre kampe kunne godt blive afgørende i forhold til, hvordan sæsonen skal ende med at blive, siger Jens Stryger til TV 2 SPORT.

Den kommende uge byder på - udover en kamp mod Genoa - direkte dueller mod nedrykningskandidaterne SPAL og Sampdoria.

’Vi taler om nedrykning’

Udinese-sejren over Roma sendte Strygers klub seks point fri af nedrykningsstregen. En sejr over Genoa vil betyde, at Udinese lægger afstand til danskerholdet med otte point.

Sejren faldt derfor på et tørt sted, for Jens Stryger anerkender også situationens alvor. Og det gør hele klubben for den sags skyld.

- Der er ingen tvivl om, sådan som sæsonen har udviklet sig, så er vores mål at overleve i den her sæson. Der er rigtig mange gode hold med i Italien, og det er også derfor, det er så tæt.

- Så nedrykning er da noget, vi taler om. Jeg tror, Udinese er den klub, der har været tredjelængst tid i Serie A. Så selvfølgelig er det en klub, der hører med i ligaen.

Udinese har ikke været væk fra Italiens bedste række siden halvfemserne. Her rykkede de ned i 1993/1994-sæsonen, men vendte straks tilbage til Serie A sæsonen efter.

Serie B uden Stryger

Skulle Udinese ende med at rykke ned, bliver sæsonen i Serie B formentlig uden danske Jens Stryger Larsen på den højre wingback.

Og det bliver det nok også, selvom holdet overlever.

Tilbage i 2019 gav landsholdsspilleren nemlig udtryk for, at han var klar til nye udfordringer efter denne sæson. Og det har coronapausen ikke ændret på.

Det bekræfter han over for TV 2 SPORT.

- Der er ikke noget, der har ændret sig over pausen. Jeg føler, jeg har haft en god udvikling i mine tre sæsoner i Italien. Jeg føler mig klar til en ny udfordring og et nyt eventyr. Hvor det bliver, ved jeg ikke, men jeg føler mig i hvert fald klar, hvis der skulle komme noget, jeg kan bide på.

Se kampen mellem Udinese og Genoa søndag klokken 19.30 på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.