Fodbold

Her er episoden, der afslører Kjærs nye plads i AC Milan-hierarkiet

Simon Kjær har spillet sig ind i toppen af hierarkiet hos Milan, der takket være ham og Zlatan Ibrahimovic begynder at ligne sig selv, mener ekspert.

I fodbold er det oftest i forbindelse med mål og sejre, at der bliver jublet.

Men af og til sker det også i den modsatte ende af banen i forbindelse med en ekstraordinær forsvarsaktion. Særligt i den italienske Serie A.

Det er noget, der ligger i DNA’et i Italien. Og det ved Simon Kjær om nogen

Fodboldekspert Mads Junker om jublen i forsvaret

En af de gange opstod sent lørdag aften, da AC Milan vandt 3-0 på udebane over Lazio. Efter 88 minutters spil af kampen blev der uddelt både highfives og en stor krammer, efter AC Milan-defensiven nok engang afværgede et optræk til en Lazio-chance.

Giveren var AC Milans anfører, Alessio Romagnoli. Modtageren var hans makker i det centrale forsvar, Simon Kjær.

'Anføreren knytter bånd til Kjær'

Og ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert, Mads Junker, der kommenterede opgøret, så var der mere end blot et øjebliks kådhed at udlede af lige præcis den episode. Ifølge Junker sender det et klart signal om Simon Kjærs rolle hos de sort-røde.

- Det var fedt at se. Han er altså ved at være helt oppe i hierarkiet i Milan, når anføreren knytter bånd til ham på den måde. Så ved man, at man virkelig er en af dem, der styrer bagkæden. Hans præstation var bare overbevisende, siger Mads Junker og fortsætter:

- Kjær har virkelig taget store skridt på det sidste, og jo mere han bygger på og bliver en fast del af holdet, jo mere ansvar kan han også tage. Nu begynder man at se Simon Kjær som den store leder, han er. Han har lige skulle finde sin plads, men nu begynder han virkelig at vokse.

Simon Kjær kom til AC Milan i januar, da han skiftede sit lejeophold i Atalanta ud med et nyt lejeophold i Milano. Den danske landsholdsanfører er fortsat ejet af Sevilla.

Det "gamle" Milan på vej tilbage

AC Milan var foran med komfortable 3-0, der også blev kampens resultat, da den symbolske krammer fandt sted. Men et så stort ønske om at kunne holde nullet, som episoden viser, fortæller også historien om den stabile udgave af AC Milan, som vi ser lige nu, mener Mads Junker.

- Det er et billede på den holdånd, der er på vej tilbage. Det er fedt at se nogle forsvarere juble over en god aktion. Det er noget, der ligger i DNA’et i Italien. Og det ved Simon Kjær om nogen.

- Det er så fedt at se sådan en reaktion, selvom man er foran med 3-0 kort før tid. Det vidner om den enorme ærgerrighed, de har fået ind på holdet. Både hos Kjær og Romagnoli, men generelt fremstår AC Milan nu meget mere som en enhed.

- Hjertet af det gamle AC Milan var jo netop den her stabilitet. Så det er på en måde et marginalt skridt tilbage mod det, som Milan har stået for tidligere. Det var den reaktion – og i det hele taget kampen mod Lazio - et bevis på, siger Mads Junker.

Takket være erfaringen fra Ibrahimovic og Kjær har man fundet formlen

La Gazzetta dello Sport

Simon Kjær har offentligt erklæret sin fremtid til AC Milan, hvis Milano-klubben kan bruge ham. Og efterhånden virker det mere og mere som et faktum, at Simon Kjær også fortsætter i AC Milan efter denne sæson. Intet er dog endnu på plads, og officielt er han på kontrakt i Sevilla i den kommende sæson.

Lynaflederen Zlatan

Selvom den 31-årige dansker er kravlet godt op i hierarkiet i AC Milan, så er der fortsat én spiller, der ikke kan overgås, så længe han er i klubben: Zlatan Ibrahimovic.

Det svenske fænomen kom også til klubben i januar, og ifølge Mads Junker har Zlatans ankomst i den grad hjulpet AC Milan.

- Det er næsten ligegyldigt, om han præsterer på banen eller ej. At have sådan en lynafleder både på og uden for banen, der ligesom tager klubben på sine skuldre, har de haft brug for. Her har Zlatan taget noget fokus. Og så har han jo også leveret på banen. Han er meget tilstede på banen, hvor han dirigerer og snakker meget. De havde brug for at få en rigtig leder ind på holdet, siger Mads Junker.

Også i de italienske medier har lørdagens 3-0-sejr efterfølgende vakt genklang.

Særligt hos La Gazzetta dello Sport bliver kampen betegnet som kulminationen på den opadgående formkurve, som AC Milan har befundet sig i efter vinterpausen. En positiv formkurve, der særligt har indfundet sig takket være netop Ibrahimovic og Kjær, hvis man skal tro den italienske sportsavis.

- Sejren i Rom mod Lazio er kun toppen af den taktiske og mentale modning, som 'Rossoneri' har gennemgået i 2020.

- Takket være erfaringen fra Ibrahimovic og Kjær har man fundet formlen til at indføre den balance og kompakthed, som holdet har manglet hidtil.

Sådan lyder det i "Gazzettaen" søndag, hvor man kalder kampen mod Udinese 19. januar for det store vendepunkt. Her var man bagud med 0-1 på hjemmebane, men endte med at vinde kampen med en scoring i sidste minut.

I næste spillerunde venter en stor styrkeprøve for Kjær, Zlatan og resten af AC Milan-manskabet, når Juventus er modstanderen. AC Milan er lige nu på sjettepladsen i Serie A.