Fodbold

Ronaldo tager rekorderne - men Dybalas guddommelige fod gør forskellen

Hver mandag i resten af denne sæson vil TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen analysere på ugen, der gik i Italien og Serie A.

Sidste uges højdepunkt

Paulo Dybala!

Sejrene over Bologna, Lecce, Genoa og Torino har givet Juventus fuldt udbytte i deres fire Serie A-kampe efter genåbningen, og det kan de især takke én mand for.

Argentinske Paulo Dybala er i sit livs form og har scoret i samtlige Serie A-kampe post corona. I fodbold har det hold, der scorer til 1-0, en stor sandsynlighed for at vinde kampen, og i den forgange uge var det lige præcis dét, Dybala gjorde. Og måden, han gjorde det på, fortjener en klapsalve.

I de første to runder mod Bologna og Lecce scorede han to formidable mål via utagelige skud fra kanten af feltet, og i de seneste to kampe har han scoret efter snævre dribleture i proppede straffesparksfelter, hvor han har sat to-tre mand af inden sine iskolde eksekveringer med sin guddommelige venstre fod.

Cristiano Ronaldo tager rekorderne, men lige nu er det Dybala, der egenhændigt er ved at køre Juventus’ niende Scudetto i streg i garagen.

Juventus besejrede Torino med 4-1 i en sejr, der bød på kontramål, straffespark og frisparksmål fra Cristiano Ronaldo. Video: Malthe Henriksen

Sidste uges skuffelse

Inters fiasko!

Efter 62 minutter af Inters hjemmekamp mod Bologna søndag aften var stillingen 1-0 til Milano-klubben, Bologna var reduceret til ti mand, og Lautaro Martinez stod klar til at sparke straffespark. Men det gik helt galt for Inter.

Først brændte Lautaro straffesparket, siden udlignede Bolognas ti mand, Inters unge forsvarsspiller Alessandro Bastoni så rødt, og i det 80. minut scorede Musa Barrow sejrsmålet for Bologna.

Antonio Contes Inter er på sporet af storhed, men den form for kollektiv nedsmeltning skal udryddes, hvis de skal gøre sig forhåbninger om sølvtøj i den nærmeste fremtid.

Inter tabte med 2-1 på hjemmebane til Bologna i Serie A. Video: Malthe Henriksen

Sidste uges oversete

“Der er straffe”!

I den forgange uges 20 Serie A-kampe blev der tildelt utrolige 18 straffespark.

Dommerne har i alt peget på pletten 142 gange i sæsonen, hvilket giver et gennemsnit på lige under fem pr. runde.

Det sammenpressede kampprogram efter genåbningen betyder selvfølgelig, at de 18 straffespark skal deles ud over to runder, men på trods af det er tallet abnormt højt.

Spillerne er trætte, hvorfor der bliver begået flere fejl, men VAR spiller også en rolle. Især de strikse hands-regler trives i det højteknologiske miljø. Og disse omstændigheder hører også med til historien om topscorer Ciro Immobiles mange mål, da hele 11 af hans 29 scoringer er sat ind fra 11-meterpletten.

Øvelse gør mester; af de 18 tildelte straffespark var det kun Lautaro Martínez og Andrea Pinamonti, der brændte. For god ordens skyld skal det noteres, at Pinamonti scorede på riposten. Det gjorde den uskarpe argentiner ikke.

Ugens mesterskabsopdatering

Juventus rykker!

Juventus vinder og vinder, og da både Lazio og Inter i løbet af ugen snublede, har Torino-klubben nu henholdsvis syv og elleve point ned til de nærmeste forfølgere.

Der resterer otte runder, hvor der maksimalt kan hentes 24 point, men udfordrernes problem er, at de ser slidte ud, mens Juventus bliver bedre og bedre.

Hvis Juventus skal snuble, kunne det meget vel blive i den kommende uge, hvor de løber ind i Milan og Atalanta, så hvis Lazio og Inter mener det seriøst, er det nu, de skal hænge på.

Juventos slog Genoa 3-1 og beholder sit forspring i toppen af Serie A-tabellen. Video: Louise Lind

Hvad skal vi glæde os til i denne uge?

De bedste brager sammen!

Hvad sker der, når en ustoppelig kraft rammer en urokkelig genstand?

Det finder vi ud af på lørdag, når Atalanta og Juventus møder hinanden i Bergamo. Begge klubber har maksimum point efter genåbningen, Atalanta har lavet 13 mål i fem kampe, og Juventus har kun lukket to ind. Jeg glæder mig som et lille barn.

I deres seneste kamp mod Cagliari stillede Atalanta op uden Pierluigi Gollini, Rafael Toloi, Berat Djimsiti, Remo Freuler, Robin Gosens, Papu Gómez, Josip Ilicic og Duván Zapata - otte normale startere.

Det ligner unægteligt en klub, der er ved at gøre klar til en kraftudladning af en anden verden.

Atalanta fører med 2-0 over Napoli i Serie A. Video: Rasmine Stigkjær Jacobsen

Hvad mangler vi svar på i denne uge?

Gyseren i bunden!

Det spidser til i bunden.

Evigt uheldige SPAL lukkede endnu et mål ind i de døende sekunder, da forsvarsklippen Francesco Vicari ‘udlignede’ til 2-2 mod Milan onsdag aften, og SPAL på 20.-pladsen har nu otte point op til danskerklubben Genoa på den rigtige side af stregen.

Brescia på 19.-pladsen lignede et hold, der havde resigneret, da de tabte 6-0 til Inter i onsdags, men en skalp på 2-0 over højtflyvende Verona søndag aften betyder, at Brescia nu kun har seks point op til Genoa.

På trods af 14 indkasserede mål efter genåbningen har Lecce på 18.-pladsen 25 point - bare ét færre end Genoa - og de har seks point op til Torino og syv op til både Udinese og Sampdoria, som alle med en dårlig stime (eller for Torinos vedkommende en fortsættelse af den) stadig kan nå at blive trukket ned i dyndet.

Tirsdag aften løber Lecce ind i Lazio, hvis titeldrømme og spirende selvforståelse led at alvorligt knæk med 3-0-nederlaget til Milan. Fabio Liveranis sympatiske Lecce kan tabe til alle, men også drille de største.

Desuden møder seks af de syv nederste hold hinanden på kryds og tværs i den kommende uge: Torino - Brescia, SPAL - Udinese, Genoa - SPAL og Udinese - Sampdoria.

Det bliver ikke for sarte sjæle.