Fodbold

Hareide sammenligner dansk topscorer med Solskjær

Danskerklubben Bodø/Glimt har med maksimumpoint imponeret i sæsonstarten. Nu sammenligner Åge Hareide holdet med det berømte Molde-mandskab fra 1995.

18 point og 24 scoringer på bare seks kampe er det blevet til for norske Bodø/Glimt, der har fået en drømmestart på sæsonen.

Topklubbens holdkort tæller blandt andet danskertrioen Kasper Junker, Philip Zinckernagel og Sammy Skytte, og især Junker har en afgørende rolle i forhold til holdets store succes.

Den danske angriber er nemlig topscorer i Eliteserien med otte scoringer, mens holdkammeraten Zinckernagel er noteret for fire mål.

Det er derfor ikke uden grund, at Bodø/Glimt nu får ros af den tidligere danske landstræner Åge Hareide.

- De har spillet fantastisk fodbold og har selvfølgelig fået gode resultater af det. Det har været rart at se på. De spiller fodbold, som jeg tror, ​​alle synes godt om, siger Åge Hareide til norske VG.

Som at se Moldes tre 'S'ere'

I løbet af de sidste 25 år er det kun sket to gange før, at et norsk hold har haft maksimumpoint efter seks spillerunder. Første gang var i 1995 med Molde, og anden gang var i 2003 med Rosenborg.

Cheftræneren hed i begge tilfælde Åge Hareide, der i 1995 var i spidsen for et Molde-mandskab, der fik en tilsvarende drømmestart på sæsonen.

Nordmanden sammenligner derfor Bodø/Glimt med Moldes 1995-hold, der på daværende tidspunkt var kendt for deres tre ’S’ere’ i angrebet – Ole Gunnar Solskjær, Arild Stavrum og Ole Bjørn Sundgot.

- Det ligner meget Molde med "S’erne". Fordi vi havde hurtige kantspillere og en berygtet målscorer i midten i Ole Gunnar, siger Åge Hareide og fortsætter:

- Og vi havde Petter Rudi på midten. Det var det samme. Det er utroligt sjovt at se på. De har udviklet spillere, og det er fascinerende at se, at de har fundet spillere, der passer ind i deres system.

Bodø/Glimt fører på nuværende tidspunkt den norske Eliteserien med maksimumpoint efter seks spillerunder. De har to point ned til Molde på andenpladsen.