Fodbold

Kjær og Milan nedlægger Juventus i vanvittigt comeback

Juventus var foran 2-0 mod AC Milan, men i anden halvleg indkasserede topholdet i Serie A fire mål.

Et stort kollaps.

Juventus var tirsdag aften godt på vej til at udbygge sin føring i toppen af Serie A, men i stedet smed de det hele væk.

På seks vilde minutter gik AC Milan fra 0-2 til 3-2 og tog sejren efter endnu en scoring.

Simon Kjær fik fuld spilletid i kampen.

Det er første gang siden 3. juni 2017, at Juventus indkasserede fire mål i en kamp. Det var i Champions League-finalen mod Real Madrid.

Senest, det skete i Serie A, var 20. oktober 2013 mod Fiorentina, hvor Juventus også var foran 2-0, men lukkede fire mål ind i anden halvleg.

AC Milan - Juventus: 4-2

  • 0-1: Adrien Rabiot (47')
  • 0-2: Cristiano Ronaldo (53')
  • 1-2: Zlatan Ibrahimovic (straffespark 62')
  • 2-2: Franck Kessie (66')
  • 3-2: Rafael Leao (67')
  • 4-2: Ante Rebic (80')

Juventus ligger fortsat nummer ét med syv point ned til Lazio på andenpladsen. I weekenden venter formstærke Atalanta, som virkelig kan blive lukket ind i mesterskabskampen, hvis de slår topholdet.

AC Milan hopper med sejren op på femtepladsen med et enkelt point ned til Roma og Napoli, der begge har spillet en kamp færre.

Sådan forløb kampen

ritzau

Første halvleg på San Siro i Milano var en fysisk affære. Begge hold gik til den og var ikke meget for at overlade initiativet til modstanderen.

Frem mod pausen var bolden mest i AC Milans ende, men det lykkedes en velspillende Simon Kjær og resten af Milan-defensiven at afholde Juventus fra at komme til fadet.

Efter pausen blev tøjlerne dog for alvor sluppet.

Inden for ti minutter stod der 2-0 til Juventus. Adrien Rabiot åbnede målscoringen med et pragtmål efter en løbetur fra midterlinjen.

Lidt efter scorede Cristiano Ronaldo efter et kiks i Milan-forsvaret, hvor Simon Kjær var involveret.

Men så vågnede hjemmeholdet op til dåd, og på lidt over fem minutter blev 0-2 vendt til 3-2. Zlatan Ibrahimovic indledte comebacket med et straffesparkmål og fulgte op ved lidt efter at servere bolden for Frank Kessie, der udlignede.

Rafael Leao ville også være med. Portugiseren bankede fra en spids vinkel 3-2-målet i kassen, og så var det hele vendt på hovedet.

Efter små 80 minutter måtte Simon Kjær modtage behandling efter at have fået en bold i ansigtet.

Danskeren havde knap nok nået at træde udenfor kridtstregerne, før Ante Rebic havde gjort det til 4-2 og for alvor sendt Milan på sejrskurs.

Juventus lignede pludselig slet ikke et hold, der har kurs mod klubbens ottende mesterskab. Maurizio Sarris tropper var frem mod slutfløjtet aldrig i nærheden af at true Milans føring, der altså også bestod.