Fodbold

Målscorer trak i målmandstrøjen og hev afgørende redning frem

I tillægstiden af kampen mellem Sevilla og Eibar blev hjemmeholdets målmand skadet. Da Sevilla havde brugt alle udskiftninger, måtte Ocampos på mål.

En helt i begge ender.

Lucas Ocampos' arbejdsdag mandag blev noget anderledes, end han havde forestillet sig.

Måske havde Sevilla-topscoreren regnet med, at han ville score mod bundholdet Eibar, men at han i de afgørende sekunder af LaLiga-kampen skulle trække i målmandstrøjen og redde to point for sit hold, var ikke en tanke, der havde strejfet ham.

- Det har været den mærkeligste dag (i min karriere), helt sikkert. Men den har været speciel, sagde Lucas Ocampos efter kampen.

Skade sendte Ocampos på mål

25-årige Ocampos scorede sit 13. sæsonmål, da han bragte Sevilla foran 1-0 efter 56 minutter. Knap 40 minutter senere røg han ind mellem stængerne.

Sevilla tog en hjemmesejr på 1-0 over Eibar på et mål af Lucas Ocampos. Video: Kasper Damgaard Kristensen

I forbindelse med en stor chance til Eibar i tillægstiden stødte Sevillas tjekkiske målmand, Tomas Vaclik, sammen med gæsternes Garcia Kike.

Vaclik slog sit ventre knæ og var ikke i stand til at spille videre. En markspiller måtte derfor på mål, eftersom Sevilla havde brugt alle sine fem udskiftninger.

Ocampos bad om Tomas Vacliks målmandshandsker, inden tjekken blev båret fra banen.

- Jeg elsker at være målmand, når vi spiller kampe til træning, men jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle være det i de sidste minutter (af en kamp). Men hvis det er for at hjælpe holdet, spiller jeg hvor som helst, lød det fra argentineren, der normalt spiller på kanten.

Fik gyldent råd af målmandstræner

Inden spillet blev genoptaget med et indkast til Eibar, kom holdets målmandstræner med et råd til Lucas Ocampos, der viste sig at være gyldent.

Ocampos stod, hvor han skulle på afslutningen fra gæsternes målmand Marko Dmitrovic, der var gået med frem.

- Før jeg gik ind i målet, sagde målmandstræneren til mig, at jeg ikke skulle forlade målet. Jeg blev der, og bolden kom bare til mig, og jeg kunne redde den. De tre point blev hos os, hvilket er det vigtigste, sagde Ocampos.

Eibars Pablo De Blasis fulgte op på riposten fra Lucas Ocampos, men Jesus Navas fik afværget på stregen, og så fløjtede dommer Antonio Miguel Mateu Lahoz kampen af efter mere end 100 minutters spil.

Skabte afstand med sejren

Med de tre point og Villarreals nederlag til Barcelona søndag har Sevilla nu et forspring på seks point til netop Villarreal, der er på femtepladsen. Sevilla har to point op til Atlético Madrid, der ligger nummer tre.

Top-4 giver adgang til næste sæsons Champions League.

Der er fire spillerunder tilbage af LaLiga.