Fodbold

Bed modstander i armen - koster udelukkelse i fire kampe

Lazios Patric har fået en straf på fire Serie A-kampe, efter han i tirsdagens kamp mod Lecce bed Giulio Donati i skulderen.

Der blev åbnet op for en tur ned ad mindernes allé tirsdag aften.

Her sørgede Lazios Patric for, at Luis Suarez' kontroversielle bid på Giorgio Chiellini ved VM i 2014 blev bragt op i hukommelsen.

Den spanske Lazio-spiller satte nemlig tænderne i Lecces Giulio Donati. I første omgang reagerede dommeren ikke på hændelsen, men i disse VAR-tider er det ikke noget, der går ubemærket hen. Øjeblikke senere blev han således vist det røde kort.

Onsdag er det blevet besluttet, at Patric bliver udelukket fra de næste fire Serie A-kampe.

For at sætte det i perspektiv, så fik Luis Suarez en straf på ti kampe, da han bed Branislav Ivanovic i Premier League, mens han fik en fire måneder lang global udelukkelse for at bide Chiellini til VM.

Offeret håbede på nedsat straf

Årsagen til den mildere straf skal måske findes i, at Donati, der var offer for biddet, prøvede at nedtone situationen.

- Han undskyldte direkte efter kampen i omklædningsrummet. Jeg lever også med følelser, og når en kamp kæmpes til det sidste, kan det ske. Jeg forstår det. Han gjorde ingen fysisk eller psykisk skade på mig, sagde Donati efter kampen.

Den holdning har ikke ændret sig efterfølgende. Det giver han udtryk for i et Instagram-opslag, hvor han sågar efterspurgte en mild straf til Patric.

- Jeg håber, at de personer, der bliver nødt til at beslutte straffen, tager højde for disse øjeblikke, hvor følelser tager over, skriver italieneren.

Årsagen til Donatis gode humør skal måske findes i, at bundholdet tog tre livsvigtige point i kampen om overlevelse i Serie A. Du kan se højdepunkterne fra Serie A-kampen mellem Lazio og Lecce herunder.

"Europas dårligste" kunne tirsdag aften tage en 2-1-sejr over Lazio efter en dramatisk afslutning. Video: Louise Lind

Fortryder situationen

Donatis udtalelser vidner om, at Patric virkelig fortryder sin handling.

Og det var ikke blot i omklædningsrummet, at spanieren udtrykte sin holdning. Han greb ligeledes til de sociale medier for at sige undskyld.

- Jeg undskylder for det, jeg gjorde. Det var en mangel på klarhed, lyder det fra den spanske forsvarsspiller i en story på Instagram.

Med Juventus' 2-4-nederlag til Milan tirsdag aften, har Lazio stadig blot syv point op til førerholdet, hvorfor mesterskabskampen langt fra er slut.