Fodbold

Ibrahimovic: - Jeg er klubbens præsident, træner og spiller

Ifølge Zlatan Ibrahimovic havde AC Milan vundet Serie A i denne sæson, hvis han havde været en del af holdet fra starten af sæsonen.

Zlatan Ibrahimovic. En spiller, der har sin egen mening, og som formentlig deler vandene rundt omkring i verden.

Svenskeren har nemlig aldrig været bleg for en kæk kommentar - på både godt og ondt. Og tirsdag aften var ingen undtagelse.

Her leverede AC Milan en vanvittigt comeback mod Juventus, da de vendte 0-2 til 4-2 i anden halvleg. Ibrahimovic lavede et mål og en assist, og han var efterfølgende flyvende i mixed zone.

- Hvis jeg havde været her siden starten af sæsonen, havde vi vundet Serie A. Jeg er præsident, træner og spiller, men de betaler mig kun for at spille fodbold, sagde svenskeren til DAZN efter kampen.

Milan har da også været godt spillende siden årsskiftet, hvor Ibrahimovic kom til klubben sammen med Simon Kjær.

Han stiller jo kæmpe krav til sine omgivelser, for han gider ikke middelmådighed

TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen

En rigtig dårlig start på Serie A betyder dog, at den traditionsrige fodboldklub frister tilværelsen akkurat uden for top-fire og Champions League-pladserne.

Og sådan forbliver det nok resten af sæsonen. Milan ligger med syv runder igen nummer fem, men har hele 14 point op til Atalanta, der ligeledes har en kamp i hånden.

Milan får langt flere point nu

Men har Zlatan så reelt gjort en forskel? Og havde Milan kunne vinde Serie A, hvis svenskeren havde været en del af holdet hele sæsonen?

En håndfuld af de bedste Zlatan Ibrahimovic-citater

- Jeg bliver ikke kongen af Manchester. Jeg bliver Guden over Manchester.

- Jeg kan ikke andet end grine af, hvor perfekt jeg er.

- Først gik jeg til venstre, og han gjorde det samme. Så gik jeg til højre, og han gjorde det samme. Så gik jeg mod venstre igen, og han gik ud efter en hotdog.

- Det er sandt, at jeg ikke ved meget om spillerne her i Frankrig, men de ved helt sikkert, hvem jeg er.

- Hvad John Carew kan gøre med en fodbold, kan jeg gøre med en appelsin.

Hvis man dykker ned i Milans tal, er der noget, der tyder på, at den 38-årige angriber delvist har ret.

Milan har i denne sæson spillet 31 kampe i Serie A. 17 af disse kampe blev spillet inden Zlatans ankomst. Her hentede holdet i gennemsnit 1,2 point per kamp.

Den 27. december kom svenskeren til klubben. Siden da har Milan spillet 14 kampe, og her er det blevet til et gennemsnit på 2 point per kamp. Et gennemsnit, der normalt karakteriseres som et mesterskabssnit.

’Zlatan gider ikke middelmådighed’

Helt faktuelt er der altså sket en forskel, siden den aldrende angriber blev en del af omklædningsrummet. Og netop omklædningsrummet er da også det sted, hvor han gør den største forskel.

Det mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen.

- Zlatan indgyder jo tro ved sin blotte tilstedeværelse. Han slår mig som typen, der tager holdkammeraterne i hånden og siger, det nok skal gå. Han stiller jo kæmpe krav til sine omgivelser, for han gider ikke middelmådighed.

Trods kvaliteterne uden for banen, har Zlatan da også leveret inden for kridtstregerne. I de 11 kampe, han har spillet, hvoraf 9 af dem har været fra start, er det blevet til 5 mål og 3 assists.

Afstemning

Havde Milan vundet Serie A, hvis Zlatan var ankommet inden sæsonstart?

Gør de andre bedre

En ganske udmærket høst, mener Martin Mikkelsen, der dog peger på, at han i højere grad gør sine medspillere gode.

- Lad os tage en spiller som Ante Rebic. Han har lavet ti sæsonmål, og de er alle sammen faldet, efter Ibrahimovic kom til. Det er tydeligt, at det passer ham godt, at han kan lure på fremstød i feltet fra venstre side.

- Og det skyldes, at Zlatan tager så meget opmærksomhed. Rebic er lige pludselig blevet en virkelig spændende og dygtig angriber.

Martin Mikkelsen anerkender nemlig det faktum, at Ibrahimovic nærmer sig de 40 år. Og det er selvsagt lig med faldende evner.

- Zlatan er ikke den spiller, han tidligere var. Han har mistet antrit, eksplosivitet, adræthed og bevægelighed. Han er meget statisk, men intelligensen er stadig enorm. Han sætter holdkammeraterne godt op.

Her henviser Martin Mikkelsen blandt andet til Milans 2-2-udligning mod Juventus, hvor Ibrahimovic modtog en bold i feltet og helt overlegen spillede Franck Kessié fri.

I Milans næste kamp venter endnu en hård modstander. Søndag gælder det Napoli klokken 21.45, og den kamp kan du se på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.