Fodbold

Tottenham-spiller får karantæne for at konfrontere fan på tribunen

Eric Dier har fået fire spilledages karantæne og en bøde på godt 330.000 kroner.

Den engelske landsholdsspiller Eric Dier er fundet skyldig i dårlig opførsel efter Tottenhams FA Cup-exit i marts.

Han straffes med en karantæne på fire spilledage og en bøde på 40.000 pund svarende til godt 330.000 kroner af det engelske fodboldforbund, FA.

Det skriver flere britiske medier heriblandt Sky Sports og BBC.

Efter kampen mod Norwich 4. marts, der blev afgjort i straffesparkskonkurrence, kravlede Dier over reklamebanden og op ad stolerækkerne for at konfrontere en Tottenham-fan.

Han havde ifølge Sky Sports set sin lillebror i færd med at blive overfuset af den pågældende fan, og han ville derfor komme broren til undsætning.

Episoden blev filmet af flere tilskuere, og videoer blev efterfølgende delt flittigt på sociale medier.

Dier har nægtet, at hans handlinger var truende

Mødet mellem Dier og fanen udviklede sig ikke til mere end et skænderi og gestikulationer, og politiet gjorde ikke mere ved sagen efter en kort efterforskning.

Ikke desto mindre har FA valgt at straffe 26-årige Dier for at bryde forbundets regel E3, der omhandler dårlig opførsel.

- Tottenham Hotspur FC-spilleren indrømmede, at hans handlinger efter kampen mod Norwich var upassende, men nægtede, at de også var truende.

- En uafhængig regulatorisk kommission fandt senere Eric Diers handlinger for truende, står der ifølge Sky Sports i udtalelsen fra FA.

Med karantænen er Eric Dier, der er en profil for Tottenham, ude af fire af holdets fem resterende Premier League-kampe i denne sæson.

Et hårdt slag for Tottenham og manager José Mourinho, der aktuelt er på ottendepladsen og jagter en plads, der giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson.

Spurs' næste ligakamp er på udebane mod Bournemouth torsdag.