Fodbold

FC Midtjylland er dansk mester

Med en 3-1-sejr over FCK sikrede FC Midtjylland sig det danske mesterskab. Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

For tredje gang på seks år er FC Midtjylland dansk mester. Guldet blev sikret med en 3-1-sejr over FC København.

FC Midtjylland er dansk mester for tredjegang i klubbens historie.

Med et forspring på 14 point til FC København på andenpladsen og 15 point tilbage at spille om var det nærmest kun et spørgsmål om tid, før midtjyderne kunne juble over endnu et mesterskab.

Point i kampen mod netop FCK i torsdagens kamp ville være nok til at sikre titlen, og selvom FCK var foran et godt stykke ind i kampen, blev mesterskabet sikret på hjemmebane med en sejr.

FC Midtjylland 3-1 FC København

  • 0-1 Mohamed Daramy (22')
  • 1-1 Sory Kaba (63', straffe)
  • 2-1 Anders Dreyer (79')
  • 3-1 Awer Mabil (82')

Byen var klar til fest

TV 2 SPORT mødte de første i FCM-trøjer fire timer før kampstart på en solbeskinnet bar i den midtjyske gågade.

Her satte de sig til rette med vished om, at selv ’en kedelig nullert’ kunne sikre dem mesterskabet, som en fan udtrykte det.

- Men det vil være fint med tre point i aften for at gnide ekstra salt i såret, lød det fra Martin Jørgensen, mens hans tre venner nikkede.

- FC København er jo det hold, vi helst vil slå, fulgte Jesper Jensen op.

De har egentlig ikke noget problem med FC København, ’så længe de ligger på andenpladsen’, som Lars AP sagde med lune i stemmen. Man fornemmede hurtigt, at de var ovenpå.

Lars AP, Martin Jørgensen, Jesper Jensen og Thomas Hansen varmede op til guldfesten i Herning.

”Er I klar til at spille guldet hjem?”

Inde på stadion, fire timer senere, havde FCM-direktør, Claus Steinlein fundet det helt store smil frem kort før kamp start.

”Er I klar til at spille guldet hjem til Heden?”, lød det efterfølgende fra manden, der råbte startopstillingen op. Det var publikum såmænd, men det var FCM-spillerne ikke. I hvert fald ikke fra start.

FC København kom nemlig bedst fra land. De midtjyske værter trak sig tilbage, som sad det i hovedet på dem, at de kunne nøjes med uafgjort. Efter 22 minutter blev guldfesten så sat på standby.

FCK-angriberen Mohamed Daramy dukkede op ved bagerste stolpe. Listigt fik han prikket et hjørnespark i nettet. 1-0 til gæsterne.

Direktørsmilet blev vekslet til frustration

Frustrationerne plantede sig hurtigt hos de midtjyske fans, spillere og tilskuere.

”Få ham nu ind! Hey!”, lød det fra FCM-direktør, Claus Steinlein, til dagens fjerdedommer, da Nicolas Madsen ikke fik lov at komme på banen umiddelbart efter en skade. Glæden var pludselig vekslet til tydelig frustration.

Som første halvleg skred frem, flyttede FC Midtjyllands fokus sig i det hele taget mere og mere fra guldet til dommer Jørgen Daubjerg Burchardt.

Forbuddet mod at stå op blev svært at overholde for de midtjyske tilhængere, da de af flere omgange appellerede for straffespark før pausen, men Burchardts fløjte forblev tavs.

”Der er 45 minutter endnu”, lød det fra Steinlein, der forsøgte at virke ovenpå på vej til pause.

Et forløsende straffespark

FCM begyndte anden halvleg anderledes friskt, og efter 62 minutter gav den optimistiske tilgang pote. Mikael Anderson blev væltet i feltet, og denne gang pegede dommeren bekræftende på pletten.

Sory Kaba til 1-1, og så var det store smil tilbage blandt de midtjyske fans. Steinlein var blandt de mest højtråbende, da han uddelte highfives til højre og venstre.

Selvom scoringen var god for midtjydernes guldhåb, blev den en hæmsko på banen. Igen trak værterne sig tilbage, og FCK nærmede sig den fest-aflysende scoring.

Drømmehug gav guld, og FCK faldt sammen

Og så alligevel ikke. Ud af det blå gjorde FCM’s Anders Dreyer en ende på alle spekulationer om en aflysning af festen. Med et drømmehug fra lang afstand kanonerede han bolden i mål til 2-1.

Som om det ikke var nok, kronede Awer Mabil en fornem anden halvleg med yderligere et mål tre minutter efter, og så kunne guldfesten starte.

Nærmest hele stadion sang pludselig ”vi er mestrene”, og følelserne fik frit løb på direktørgangen – ja, faktisk blandt alle.

Til stående klapsalver kunne de midtjyske gulddrenge lade sig hylde for et fuldt fortjent mesterskab.