Fodbold

FCM i guldrus: - Det er med overlegenhed

FC Midtjyllands spillere tiljubles af fansene på MCH Arena. Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Med fire spillerunder tilbage kan FC Midtjylland juble over et suverænt dansk mesterskab.

3-1-sejren torsdag aften over FC København fortæller på mange måder om et knusende sikkert dansk mesterskab nummer tre til FC Midtjylland.

Afstanden til netop FCK på tredjepladsen er nemlig oppe på hele 17 point med fire runder tilbage.

- Vi bare haft kvalitet nok til at tage sejrene hjem, når det har set svært ud, og vi har fortjent det fuldt ud, siger målmand Jesper Hansen ifølge Tipsbladet til 3+.

- Det er helt vildt den måde, som vi sætter det på plads. Det er med overlegenhed. Det har sgu været helt fantastisk – også for mig selv. Det har været vildt.

FCM og FCK har hver vundet tre af de seneste seks danske mesterskaber. Det er første gang i dette årtusinde, at FCK på den måde bliver presset af én klub på mesterskabsfronten.

- Det er en dejlig følelse. Og det er en anden følelse (end de to første mesterskaber, red.), nok fordi jeg er anfører. Det er helt unikt at få lov til at føre holdet ud på banen hver eneste gang, siger Erik Sviatchenko til den samlede presse.

Han ser frem til at prøve at være den, der først løfter mesterskabspokalen om et par uger.

- Det skal jeg øve mig på derhjemme, tror jeg. Det var en fed følelse i dag, og det bliver endnu bedre om to uger.

Trænerskifte efter seks runder

Historien om FC Midtjyllands tredje mesterskab gennem tiden - og det tredje på seks år - er også historien om cheftræner Brian Priskes mesterstykke.

Egentlig kan han dele titlen som mestertræner med Kenneth Andersen, der indledte sæsonen med fremragende resultater, men også tvivlsomt spil og en europæisk fiasko.

Andersen trak sig selv ud af rampelyset, og fra syvende spillerunde og frem har Priske haft ansvaret for midtjyderne, hvis hold var som forvandlet.

- Jeg synes, vi har været de bedste og været det kontinuerligt, siger Priske til 3+.