Fodbold

Nu har FC Midtjylland indhentet FCK, siger ekspert

Direktør Claus Steinlein og anfører Erik Sviatchenko jubler over mesterskabet. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Morten Bruun mener, at de to klubber nu er på omgangshøjde, hvad angår den nationale scene. FCM halter fortsat målt på internationale resultater.

FC Midtjylland sikrede sig torsdag aften klubbens tredje mesterskab siden 2015 med en sejr over FC København.

Det betyder, at begge klubber nu står noteret for tre mesterskaber i løbet af de sidste seks sæsoner.

De har jo ingen europæisk historie sammenlignet med FC København

Morten Bruun, fodboldekspert hos Discovery

Derfor tøver Morten Bruun, der er fodboldekspert hos Discovery, heller ikke med at sige, at FC København ikke længere sidder alene på titlen som Danmarks største klub.

- Jeg vil mene, at FCK er indhentet af FC Midtjylland nu, siger han til TV 2 SPORT og uddyber:

- På den nationale scene er FCK ikke længere forrest. Det er ikke sådan, jeg sidder og tænker, at FCK helt sikkert bliver dansk mester næste år. FC Midtjylland er jo bare vokset og vokset og har etableret sig som en topklub.

FCK har underpræsteret

Mesterskabet kom i hus med fire runder tilbage. Derfor roser Morten Bruun naturligvis også FC Midtjylland. Med til historien hører dog, at FCK har underpræsteret i den hjemlige liga, mener han.

- Når man tænker på, at de vandt de syv første kampe, er det, de har præsteret i resten af kampene, virkelig dårligt. FC København kan jo tabe til hvem som helst.

- Der har nærmest ikke været nogen kampe, hvor FCK har været suveræne. Jeg synes, de har underpræsteret, lyder det fra den tidligere landsholdsspiller.

Eksperten anerkender, at hovedstadsklubben har været hårdt ramt af skader, men det er ifølge ham ikke nok til at forklare den store afstand til de midtjyske konkurrenter.

- Målt på spillernes individuelle færdigheder hælder jeg til, at FCK har den bedste trup. Men de har jo ikke det bedste hold. FCK's skader er også en del af fortællingen, men det er absolut ikke hele historien.

FC Københavns offensive profiler Dame N'Doye, Viktor Fischer og Jonas Wind har alle været ude i store dele af sæsonen.

FCM mangler én ting

På særligt ét punkt bliver FC København dog ved med at have overhånden trods det midtjyske mesterskab: Resultaterne i Europa.

- Det er det, FC København kan blive ved med at vifte FC Midtjylland om næsen med. Der har FCM ikke taget noget skridt, siger han.

Derfor er Morten Bruun heller ikke i tvivl om, at netop det nager den midtjyske klub.

- Hvis der er noget, der piner dem derude, er det lige præcis det. De har jo ingen europæisk historie sammenlignet med FC København.

FC Midtjylland har været i et europæisk gruppespil én gang i klubbens historie. Det var i sæsonen 2015/2016, hvor midtjyderne nåede 1/16-finalerne. Her røg FCM ud med 6-3 samlet til Manchester United.

FC København mangler fortsat at spille returkampen af 1/8-finalen i dette års Europa League mod tyrkiske Istanbul Başakşehir. Københavnerne tabte det første opgør 1-0 på udebane.