Fodbold

De Gea undskylder til Schmeichel: - Men det er en ære

Med 399 kampe er David de Gea nu den spiller uden for Storbritannien og Irland, som har spillet flest kampe for Manchester United.

En 3-0-sejr over Aston Villa, et clean sheet og liv i håbet om Champions League i næste sæson gav David de Gea meget at glæde sig over torsdag aften.

Men den 29-årige målmand fik mere at juble over, da hans optræden imod Aston Villa sikrede ham klubrekorden for flest kampe som udenlandsk spiller - vel at mærke når man ser bort fra Storbritannien og Irland.

Den rekord tilhørte indtil i aftes danske Peter Schmeichel, som nu altså må se sig overgået af spanieren.

- Undskyld til Schmeichel, siger David de Gea til MUTV efterfulgt af et grin.

- Det er fantastisk. Det betyder, at jeg har været her i lang tid, og jeg har spillet virkelig, virkelig godt på topniveau, så jeg er meget, meget stolt. Jeg er glad for at spille i denne klub i så mange kampe.

Også på Twitter har den spanske målmand fejret milepælen. Her siger han undskyld til danskeren, selvom han er stolt over at være den nye rekordindehaver.

- Men det er en ære at overtage fra en legende som dig, skriver han.

Schmeichel hylder de Gea

David de Gea fik debut for Manchester United i 2011 i en kamp imod Manchester City i Community Shield. Siden da har spanieren været med til at vinde store titler, blandt andet Premier League i 2013, FA Cuppen to gange og Europa League i 2017.

Siden 2013 har Manchester United dog ikke vundet det engelske mesterskab, ligesom toppræstationerne er udeblevet i Champions League.

Forhåbentlig kommer der 400 kampe mere! Så jeg er meget, meget glad,

David de Gea, Manchester United

Netop David de Geas håndtering af de hårde år for det ellers traditionsrige tophold er en af grundene til, at Peter Schmeichel glæder sig over, at netop han overtager danskerens rekord.

- Han blev i den sværeste periode af nutidens Manchester United-historie. Det har været op og ned, og han har dybest set været vores bedste spiller. Det er der ikke nogen tvivl om.

- Fire ud af fem år er han blevet Player of the Year (Årets spiller, red.). Det fortæller sin egen historie om hans præstationer for klubben, siger Peter Schmeichel til Manchester Uniteds hjemmeside.

Manchester United kæmper i denne sæson for at sikre sig en plads i top-4 i Premier League, da det vil sikre holdet Champions League-deltagelse i næste sæson. Lige nu ligger mandskabet nummer fem med 58 point efter 34 kampe - ét point færre end Leicester på fjerdepladsen.

Dermed har David de Gea et kortsigtet mål med Manchester United, men efter rekorden kom i hus torsdag aften, drømmer han også stort på længere sigt.

- Forhåbentlig kommer der 400 kampe mere. Så jeg er meget, meget glad, siger målmanden til holdets hjemmeside.

Den spanske landsholdsspiller har kontrakt med Manchester United til 2023.