Fodbold

Ekspert har bemærket 'frustreret' Schöne: - Han er endt i et helvede

TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen peger på tre klubber i Serie A, som Lasse Schöne ville passe perfekt til.

- Spillemæssigt tror jeg, at jeg passer godt til den måde, der bliver spillet fodbold på.

Ordene er Lasse Schönes, og de blev sagt i forbindelse med danskerens skifte til Genoa i august sidste år. Danskeren var en del af et storstilet projekt, hvor resultaterne skulle sikres ved hjælp af seværdig fodbold.

Han er jo i stedet endt i et helvede. Et kæmpe cirkus

Martin Mikkelsen

Men her et lille års tid senere er virkeligheden en helt anden. Genoa har skiftet træner to gange i sæsonen, klubben kæmper for overlevelse i Serie A og spillestilen er ikke længere noget, der passer til den 34-årige dansker.

Det mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen.

- Hvis man skærer ind til benet, så troede han jo, at han skulle ned til en etableret klub og med en spillestil, der passede godt til ham. Han er jo i stedet endt i et helvede. Et kæmpe cirkus. Et galehus, der spiller det mest destruktive fodbold i Serie A lige nu.

- Der er ikke noget at sige til, at han er frustreret. Han bruger nogle af sine sidste værdifulde år som fodboldspiller på den måde, siger fodboldeksperten.

Inden Lasse Schöne kom til Genoa, spillede han syv sæsoner i hollandske Ajax Amsterdam, der er kendt for sin offensive og boldbesiddende spillestil.

To trænerfyringer og et farvel til den offensive fodbold

Det var også det, som han angiveligt var blevet stillet i udsigt, da han skrev under på en to-årig kontrakt med den norditalienske klub. Men i oktober blev Aurelio Andreazzoli fyret som træner efter en skrækkelig sæsonstart.

Thiago Motta overtog herefter ansvaret. Også han forsøgte at praktisere offensiv fodbold i Genoa, men uden held. To måneder senere blev han fyret og efterlod klubben på en sidsteplads i Serie A.

- Det projekt, han sagde ja til, kørte af sporet allerede efter et par måneder. Han er en voksen mand og accepterer præmissen, for det er det, der sker i fodbold, men jeg tror ikke, at han er en lykkelig fodboldspiller lige nu, siger Martin Mikkelsen.

Genoa er i skrivende stund på 18.-pladsen i Serie A og har et enkelt point op til Lecce på den rigtige side af nedrykningsstregen. Hvis overlevelsen skal sikres, så vil det ske med et defensivt udgangspunkt, og det er ikke noget, der behager den tidligere Ajax-dansker.

- Han vil meget hellere spille en helt anden form for fodbold, så jeg tror, han er kørt sur i det. Han er top professionel, så han leverer en stærk indsats hver gang, men kontrasten er simpelthen for stor i forhold til det, han kom fra, siger fodboldeksperten.

Vil passe perfekt til andre Serie A-klubber

I Ajax var Lasse Schöne en vigtig brik i holdets succes i Champions League i 2018/19-sæsonen, og spørger man Ajax-journalisten Freek Jansen, så skulle man slet ikke have solgt den danske midtbanespiller.

- Jeg tror, at det var en fejl fra Ajax. Han var i gang med et godt år og kunne have bidraget med en masse, sagde Freek Jansen til Ajax Showtime tilbage i maj.

Men virkeligheden er den, at Schöne er på kontrakt i Genoa, og det har han, som det ser ud lige nu, frem til udgangen af næste sæson.

Hvis det skulle ende med en nedrykning, så vurderer Martin Mikkelsen, at danskeren "ingen interesse" har i at blive i klubben. Men skulle det ende med en overlevelse, så kan alt ske.

- Hvis de nu overlever, og Genoa siger, at de vil prøve igen og henter en træner, der er specialist i possesion-fodbold, så kan det stadig nå at blive godt. Men det kommer helt an på, hvilken træner de får.

Skulle danskeren blive enig med klubben om, at han fra den kommende sæson skal finde sig en anden arbejdsgiver, så findes der fortsat gode muligheder i Serie A.

- De hold, der passer bedst til Schöne vil være klubber som Sassuolo, Verona, Lecce. Det er virkelig hold - især Sassuolo og Lecce - der har øvet sig i rigtig mange år på lige netop den stil. Han vil være en kæmpe forstærkning på de hold, fordi han er en specialist til lige netop det, siger Martin Mikkelsen.

Lasse Schöne har i denne sæson spillet 26 kampe og scoret et enkelt mål. Onsdag aften bidrog han med en assist, da Genoa tabte 1-2 på hjemmebane mod formstærke Napoli.