Fodbold

- Eriksen gør ikke forskellen første dag, siger Helveg

Christian Eriksen kom først på banen, da der var otte minutter tilbage af Inters udekamp mod Verona torsdag.

Forventningerne var store, da Christian Eriksen i januar skiftede til italienske Inter.

Men den danske landsholdsstjerne har i sit første halve år i Italien haft svært ved at præstere på det niveau, som engelske Tottenham nød godt af i fem sæsoner.

Selv om Christian Eriksen har fået spilletid i alle 15 kampe siden ankomsten til Milano, har han ikke formået at gøre den forskel, som Inter-ledelsen havde håbet på, da de købte ham i Tottenham, et halvt år før hans kontrakt udløb.

Og det er der en god grund til, mener den tidligere Inter- og danske landsholdsspiller Thomas Helveg.

- Han har enormt meget kvalitet. Christian er ikke den type, der gør forskellen på sin første dag. Han skal bruge tid på at lære miljøet at kende. Han er ikke spilleren, der banker døren ind fra start.

- Han er en meget rolig dreng, og en mester må forventes at have en anderledes karakter. Hvad han kan håbe på, er at kunne få noget tid, hvor han kan spille uden frygt for ikke at blive succesfuld, siger Helveg i et interview under det italienske tv-show Taca La Marca.

Thomas Helveg, der som aktiv noterede sig for 110 landskampe, skiftede i 2003 til Inter fra ærkerivalerne AC Milan. Den danske højre back nåede dog kun at repræsentere "Nerazurri" i en enkelt sæson.

"Man skal have tålmodighed"

Christian Eriksen var senest i aktion torsdag aften, hvor det kun blev til otte minutter på banen. Midtbanespilleren blev skiftet ind, umiddelbart efter Verona udlignede til 2-2 i det 86. minut.

Eriksen nåede ganske naturligt ikke at gøre en forskel på de få minutter, han var i aktion. En tendens, man har set flere gange siden ankomsten - også i de kampe, hvor han har spillet i længere tid.

Men på ledelsesgangene regner man stadig med den danske stjernespiller, siger klubbens direktør, Beppe Marotta.

- Forventningerne var og er store til ham, men det er tydeligt, at det kan være svært at tilpasse sig, når man kommer fra udlandet. Conte (Inters træner, red.) gør sit bedste for at sætte ham op på den bedst mulige måde. Man skal have tålmodighed, siger Marotta til Sky Sport Italia.

Det har ikke udelukkende været negativt for Christian Eriksen. Danskeren har i glimt vist, hvad han kan. I den første Serie A-kamp efter coronapausen mod Sampdoria spillede han en afgørende rolle i 2-1-sejren og blev af flere medier hyldet som kampens bedste.

Danskeren har indtil videre scoret et enkelt mål i både Serie A, Coppa Italia og Europa League for Milano-klubben.

I Serie A er Inter nummer fire med syv kampe tilbage af sæsonen.