Fodbold

Thomas Frank kåret til månedens manager

Thomas Frank har ført Brentford frem til fem sejre efter coronapausen. Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

På baggrund af Brentfords resultater og præstationer i juni er Thomas Frank kåret til månedens manager. Som den første dansker nogensinde.

Den danske fodboldtræner Thomas Frank er blevet kåret som månedens manager i juni i Englands næstbedste række.

Det sker på baggrund af de præstationer og resultater, som Brentford leverede efter genoptagelsen af fodbolden i England.

Det oplyser English Football Leagues på sin hjemmeside.

Siden prisen blev indført i 2004, er det indtil nu ikke sket før, at en dansker vinder prisen.

De andre nominerede var Lee Bowyer (Charlton), Paul Cook (Wigan) og Neil Harris (Cardiff).

Maksimumpoint efter coronapausen

I juni spillede Brentford tre kampe og vandt dem alle. Sejrene over Fulham, West Bromwich Albion og Reading endte med en samlet målscore på 6-0.

- Jeg er beæret over at være kåret som månedens manager, men det er ikke en pris, der kun er til mig, men til alle medlemmer af staben og alle spillere i Brentford.

- I løbet af coronapusen, og siden vi vendte tilbage, har alle arbejdet hårdt for at få os i bedst mulig forfatning. Det her er en belønning for det arbejde, og forhåbentlig venter en større belønning i de kommende uger, siger Thomas Frank.

Thomas Frank har en fortid som Brøndby-træner fra 2016-18.

Han henviser til, at Brentford har fortsat den gode stime ind i juli. Derfor er klubben i spil til at rykke direkte op i Premier League, om end det mest sandsynlige er, at Brentfords oprykningsmulighed bliver via playoffkampe.

Den danskertunge klub ligger nummer tre i The Championship og har fem og seks point op til topholdene Leeds og West Bromwich Albion før de sidste fire kampe.

Nummer tre til seks i rækken dyster om én oprykningsplads.