Fodbold

Barcelona holder liv i guldhåb trods problemer

Barcelona har lagt pres på Real Madrid med en udesejr over Valladolid lørdag aften. Martin Braithwaite så hele kampen fra bænken.

Håbet om det tredje mesterskab i træk lever for FC Barcelona.

Men det var ikke kønt, da den catalanske storklub lørdag aften besejrede Valladolid med 1-0 på udebane. Dermed er de nu kun ét point efter ligaens førerhold, Real Madrid, der dog har en kamp i hånden.

Arturo Vidal blev kampens enlige målscorer, da han efter 15 minutter blev spillet fri af Lionel Messi og sikkert sparkede bolden i kassen.

Selv om det ene mål fra den chilenske midtbanespiller skulle vise sig at være nok, var det bestemt ikke uden problemer, at de tre point kom i hus.

Tre minutter efter det afgørende føringsmål havde franske Antoine Griezmann ellers alle tiders mulighed for at fordoble føringen og give catalanerne en del roligere arbejdsvilkår i resten af kampen, end tilfældet blev.

Barcelona var, som de ofte er, på bolden i langt størstedelen af tiden, men hjemmeholdet var flere gange tæt på at komme på tavlen efter farlige omstillingssituationer.

36 minutter inde i kampen forsøgte Barcelona-spilleren Clement Lenglet at heade bolden væk, men i stedet snittede han den kun og gav Valladolid-angriberen Kike en friløber ned mod Marc-André Ter Stegens mål.

Men til Barcelonas held snublede den 23-årige spanier i bolden, og gæsterne kunne ånde lettet op for en stund.

Valladolid pressede på efter pausen

I anden halvleg var det Valladolid, der kom frem til de største muligheder. Efter en times spil kom Enes Ünal højest på et indlæg og var tæt på at sende udligningen i kassen med et godt hovedstød.

Ter Stegen viste storspil i Barcelona-målet og boksede afslutningen ud til et hjørnespark. Men Enes Ünal var ikke færdig med at teste den tyske målmand.

Fem minutter senere var tyrkeren igen på spil, da han fik hovedet på et indlæg og headede bolden ned mod højre side af målet. Igen læste Ter Stegen situationen og reddede igen de vaklende catalanere.

Valladolid forsøgte resten af kampen af lægge pres på Barcelona, men det blev aldrig rigtig farligt efter Ünals to hovedstød.

FC Barcelona vandt kampen 1-0 og sørgede for, at mesterskabskampen fortsat lever inden de to sidste spillerunder i LaLiga.

Selv om catalanerne kun havde fem markspillere med til kampen, kom danske Martin Braithwaite ikke på banen i lørdagens opgør, fordi Barcelona-træner Quique Setién blot valgte at gøre brug af fire indskiftninger.

Real Madrid har spillet én kamp færre og mangler at møde Grenada, Villarreal og Leganés, mens Barcelona mangler at møde Osasuna og Alaves.

I lørdagens sidste kamp i Primera Division vandt Atlético Madrid 1-0 over Betis på et mål af Diego Costa.

Tredje gang blev lykkens gang for Atlético Madrid. Diego Costa scorede til 1-0, mens holdkammeraten Hermoso fik vist det røde kort. Video: Louise Lind