Fodbold

Brentford buldrer videre - bejler fortsat til Premier League

Thomas Frank. Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

Danskerklubben Brentford vandt 3-1 ude over Derby og er nu sikker på at skulle spille playoffkampe om oprykning til Premier League.

Seks sejre på stribe er det blevet til for danskerklubben Brentford i den næstbedste engelske fodboldrække, The Championship.

Lørdag snuppede Brentford en sejr på 3-1 ude over Derby, som også kæmper for at komme med i ræset om oprykning.

Det er danske Thomas Frank, der er træner for Brentford, der havde fire danskere i aktion i kampen.

Som højreback havde Frank foretrukket Mads Roerslev i stedet for Henrik Dalsgaard. På midtbanen spillede både Christian Nørgaard og Emiliano Marcondes.

Mathias Jensen blev skiftet ind i stedet for Nørgaard efter 70 minutter.

Ligatopscorer Ollie Watkins scorede det første mål for Brentford, inden Derby fik udlignet til 1-1. Det var Watkins' ligamål nummer 24 i sæsonen.

Watkins var hurtigt over bolden, efter at angrebskollega Bryan Mbeumo havde ramt stolpen.

Mohamed Said Benrahma scorede to gange for Brentford i anden halvleg, og begge gange blev Marcondes noteret som assistmager.

Med målet til 3-1 efter 64 minutter var sejren for udeholdet en realitet.

Brentford er tæt på oprykning

Brentford er placeret på tredjepladsen i Championship med 78 point for 43 kampe.

Leeds topper rækken med 81 point efter 42 kampe. West Bromwich Albion, som lørdag spillede 1-1 ude mod Blackburn, er nummer to med 81 point efter 43 kampe.

De to bedste hold rykker direkte op i Premier League, mens nummer tre til seks skal spille playoffkampe om den tredje og sidste oprykningsbillet.

Der resterer tre spillerunder for Brentford.

Med lørdagens sejr er det nu også en realitet, at Brentford som minimum er sikker på at skulle spille playoffkampe om oprykning.

Derby, der havde stjernen Wayne Rooney med i hele opgøret mod Brentford, har 61 point efter 43 kampe og skal kæmpe hårdt for at komme med i top-6.