Fodbold

Det ulmer under overfladen: - Et nederlag kan få det til at sprænge i luften

Atalanta kan med en sejr over Juventus sætte pres på førerholdet i kampen om det italienske guld.  Isabella Bonotto / Scanpix Denmark

Atalanta kan med en sejr over Juventus lørdag aften melde sig ind i jagten på Serie A-guldet.

Se Juventus mod Atalanta klokken 21.45 på TV SPORT og TV 2 PLAY

Kigger man på tabellen i Serie A, er alting, som det plejer.

Juventus er på førstepladsen og har kurs mod det niende mesterskab i streg.

Alligevel bliver der næsten dagligt sat spørgsmålstegn ved Torino-klubben og træner Maurizio Sarri i den italienske presse.

En diskussion, der kan blusse yderligere op lørdag aften. Det mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen.

- Hvis de taber til Atalanta, så tror jeg, medierne går fuldstændig amok. Jeg føler, der er noget, der ligger og ulmer under overfladen hos Juventus, siger han og henviser til Juvenuts' seneste kamp, hvor holdet kollapsede i anden halvleg mod Milan.

- Milan-kampen var alarmerende. Jeg har aldrig set Juventus falde sammen på den måde før. Vi så spillere, der ikke løb hjem. Det er jo virkelig et dårligt tegn i en klub, der normalt har så stærk en kultur. Der skal ikke ret meget til, før der er noget, der springer i luften. Og det kunne godt ske, hvis de taber i dag (lørdag, red.).

Her møder Juventus nemlig det velspillende Atalanta-mandskab, der med en sejr kan lægge sig blot seks point efter førerholdet.

Atalanta har ikke tabt i Serie A siden 20 januar.

'Atalanta er ikke bare en døgnflue'

Og det er ikke hvilket som helst hold, der lige pludselig vil være i haserne på Juventus i tilfælde af en sejr.

Atalanta har vundet 11 kampe i streg på tværs af Serie A og Champions League, mens de samtidigt scorer mål på samlebånd. Faktisk er det kun Bayern München, der har scoret flere mål end Atalanta i denne sæson i Europas fem største ligaer, hvis vi kigger på gennemsnittet per kamp.

Derfor er det også et hold, der ikke kan afskrives.

- Hvis du kigger på expected points, så burde de føre Serie A. De har vundet 11 kampe i streg. De har ydmyget Valencia i Champions League. Du kan jo ikke tillade dig at sige, Atalanta ikke har det, der skal til. De har været i top-fire i tre ud af de seneste fire år.

- Så der er jo ikke bare tale om en døgnflue, der lige pludselig trodser naturlovene. Det er jo et projekt, der bliver ved med at vokse. Hvis de kan slå Juventus, så kan de selvfølgelig også vinde de næste seks kampe.

Atalantas mandskab demonstrerede sine evner i et topopgør i Serie A mod Lazio. Video: Louise Lind

'De kan bare fyre den af'

Det faktum, at Juventus ved et nederlag vil blive sat under pres i medierne, mens Atalanta vil være i et historisk godt momentum, gør, at de ikke kan askrives.

- Slår de Juventus, har de alt at spille for. Der er ingen pres, fordi de har sikret sig Champions League-billetten til næste år. De kan bare fyre den af. De vinder, når de spiller dårligt, og de vinder kæmpestort, når de spiller godt. De ser ustoppelige ud, siger Martin Mikkelsen.

Ustoppelige eller ej så er der stadig lang vej til mesterskabet. Det kræver i første omgang en sejr over Juventus for at bringe spænding, men i det tilfælde skal der stadig indhentes en god sjat point.

- Skulle Atalanta vinde, er det jo stadig i mindre mirakel, der skal til. Juventus skal trods alt stadig miste seks point på seks kampe. Jeg ved ikke, om mesterskabskampen vil være åben, men man kan bare ikke afskrive Atalanta.

Ingen nem opgave

Selvom Atalanta er blandt Europas mest formstærke hold, er det langtfra en nem opgave, der venter dem lørdag aften.

Juventus har ikke tabt på hjemmebane i Serie A i 36 kampe i streg. Seneste nederlag var i april 2018 mod Napoli. Det er kun Liverpool, der har en bedre hjemmebanestatistik i Europas fem største ligaer, da de ikke har tabt i 57 hjemmekampe.

Derudover er Juventus ubesejret mod netop i Atalanta i 30 indbyrdes Serie A-kampe. Her er det blevet til 24 sejre og 6 uafgjorte, hvorfor vi skal helt tilbage til februar 2001, siden Atalanta senest slog Juventus.

Mellem Juventus og Atalanta ligger Lazio. Juventus har før 32. spillerunde et forspring på syv point til Lazio og ni point til Atalanta på tredjepladsen.