Fodbold

Ronaldo fortsætter målstime og redder Juventus i topkamp

Portugiseren scorede for sjette kamp i træk og var medvirkende til, at Juventus holder afstand til Atalanta i Serie A.

Problemerne lurede, og en genåbning af Serie A var på klem, da Juventus lørdag aften tog imod Atalanta.

Men takket være to straffesparksmål af Cristiano Ronaldo kunne Serie A's førerhold sætte et enkelt point på kontoen og samtidig sørge for, at lørdagens gæster ikke hentede ind på de seneste otte års mestre.

2-2 blev kampen i Torino, og Juventus har dermed otte point ned til Lazio på andenpladsen. Et nederlag havde betydet, at Atalanta ville overtage andenpladsen og kun have seks point op til førerholdet.

Det så ellers godt ud for gæsterne. Atalanta kom godt ud til kampen, og efter 17 minutter kom belønningen.

Angriberen Duvan Zapata modtog en aflevering i feltet, og ved hjælp af sin enorme fysik kom han til afslutning. Bolden blev sparket fladt ned i højre hjørne og ind bag Wojciech Szcezesny i Juventus-målet.

Bergamo-klubben, der med 86 mål er det suverænt mest scorende hold i Serie A, fortsatte kontrollen og havde midtvejs i første halvleg haft bolden over 65 procent af tiden.

Juventus formåede ikke at komme frem til nogen store målchancer i løbet af de første 45 minutter og måtte dermed gå til pause bagud med en enkelt.

Ronaldo fortsatte målstime og udlignede

Hjemmeholdet kom ud til anden halvleg med mere blod på tanden. De lagde fra start et stort pres på Atalanta.

Allerede ti minutter efter pausen resulterede presset i et mål. Paolo Dybala forsøgte sig med et indlæg fra venstre side, men den blev blokeret af Marten de Roon.

Til hollænderens og Atalantas ærgrelse vurderede dommeren, at De Roon tog hånden til hjælp. Straffespark til Juventus.

Cristiano Ronaldo gik til bolden, sparkede den hårdt i venstre side og sørgede for en udligning. Det var sjette ligakamp i træk, at portugiseren kom på måltavlen for det italienske mesterhold.

Cristiano Ronaldo blev redningsmanden.

I minutterne efter scoringen havde Atalanta svært ved at holde på bolden, og Juventus så ud til at være i kontrol.

Juventus reddes af endnu et straffespark

Men med et kvarter tilbage af den ordinære spilletid var det alligevel tæt på, at udeholdet kom foran på ny, da indskiftede Ruslan Malinovsky afsluttede fra kanten af feltet og bankede bolden tæt forbi højre stolpe.

Bare fem minutter senere var den 27-årige ukrainer på spil igen, og denne gang gav det pote. Malinovsky fik bolden på kanten af feltet og bragede den i kassen med det kolde højreben.

Ganske naturligt var det i slutminutterne Juventus, der pressede på. Og bare to minutter før den ordinære spilletid rindede ud, gik det galt for udeholdet.

Nok engang fik Juventus tildelt et straffespark, efter en Atalanta-spiller havde haft hånd på bolden. Denne gang var det Luis Muriel.

Og nok engang scorede Cristiano Ronaldo. Den 35-årige portugiser sendte igen bolden ned i venstre hjørne og sikrede hjemmeholdet et enkelt point.

Juventus har taget et stort skridt mod det niende italienske mesterskab på stribe, og Ronaldo er med 28 Serie A-mål nu blot et enkelt mål fra Ciro Immobile på topscorerlistens førsteplads.