Fodbold

Fans trygler klubben - vil have Casillas på banen i ét minut

Iker Casillas er tidligere blevet hyldet af FC Portos fans efter sit hjerteanfald. Her ses han tydeligt rørt i forbindelse med pokalfinalen i 2019. Patricia De Melo Moreira / Scanpix Denmark

Fans af FC Porto har startet en kampagne på sociale medier for at få Iker Casillas i kamp i denne sæson. Ellers bliver han ikke betegnet som mester.

Iker Casillas har ikke spillet en førsteholdskamp for FC Porto siden 26. april 2019.

Og dermed har den ikoniske spanske målmand slet ikke været i aktion for sin portugisiske klub i denne sæson.

Den lange pause skyldes det hjerteanfald, der ramte Casillas under en træning i Porto den 1. maj 2019. Den 39-årige målmand er kommet sig efter episoden, men han har altså ikke været i kamp for portugiserne siden. Men det kan han måske komme i nær fremtid.

For på de sociale medier har en trend spredt sig som en steppebrand de seneste dage. En trend, hvor fans af FC Porto forlanger at få Iker Casillas til at spille mindst ét minut i en af sæsonens sidste tre kampe.

For FC Porto mangler blot ét sølle point for at vinde det portugisiske mesterskab 2019/20, men hvis ikke Iker Casillas kommer i kamp, bliver han ikke officielt betegnet som portugisisk mester anno 2019/20, ligesom han ej heller vil modtage en medalje. Og dét scenarie vil klubbens massive fanbase nu forsøge at undgå.

Under hashtagget #IkerCampeâo (På dansk: 'IkerMester') flyder Twitter over med kærlighedserklæringer til Iker Casillas. FC Porto News skriver for eksempel:

- Målet er at få vores Iker Casillas i spil i mindst et minut i de sidste kampe i sæsonen, så han kan blive betragtet som mester.

Og kampagnen har i den grad fået medvind i fankredse.

Iker Casillas har spillet i FC Porto siden 2015, efter han forlod sin hjerteklub Real Madrid efter 25 år i 'Kongeklubben'. I Porto har han - indtil nu - spillet 116 kampe. I vinter gik der forlydener om, at Casillas reelt havde stoppet sin aktive karriere som fodboldspiller. Men faktum er, at han er skrevet ind i Porto-truppen for 2019/20-sæsonen - og at hans kontrakt oprindeligt løb til udgangen af denne sæson.

På FC Portos officielle hjemmeside figurerer den erfarne målmand da også som en del af truppen. Og på sin egen Twitter-profil titulerer Iker Casillas da også sig selv som FC Porto-spiller. Så sent som fredag tweetede Casillas da også sin glæde ud efter FC Portos seneste sejr.

Hverken Iker Casillas eller FC Porto har endnu reageret på kampagnen.

FC Porto skal altså blot bruge et enkelt point i de sidste tre kampe for at sikre sig mesterskabet. Det kan ske allerede i næste runde på hjemmebane, hvor en storkamp mod Sporting venter.

Herefter venter kampe mod Moreirense og Braga.