Fodbold

Vrede over to straffespark til Juventus: - Det er vanvid

Atalanta var foran to gange i kampen mod topholdet Juventus, men måtte nøjes med 2-2 efter to straffesparksscoringer af Cristiano Ronaldo.

Atalanta har været den helt store åbenbaring efter genåbningen af Serie A.

Efter seks sejre i lige så mange kampe måtte holdet dog nøjes med 2-2 i udekampen mod Juventus, hvor en sejr havde bragt dem inden for seks point i topholdet.

Det føles en smule hårdt

Martin Mikkelsen, fodboldekspert

To gange i anden halvleg kom Bergamo-klubben foran, men begge gange udlignede Juventus efter straffespark, hvor der blev dømt for hånd på bolden.

- Sådan er reglerne, og de er hævet over alle regler i Italien, sagde en frustreret Atalanta-træner, Gian Piero Gasperini, ifølge Football Italia efter kampen.

På det første straffespark havde Marten de Roon hånden tæt ind til kroppen, men blev ramt omkring albuen.

Cristiano Ronaldo scorede for sjette kamp i træk. Her til 1-1 mod Atalanta på straffespark. Video: Louise Lind

Det andet blev begået af Luis Muriel, hvis arm flagrede mere ud fra kroppen.

Atalanta fik dømt et uheldigt straffespark, som Cristiano Ronaldo udnyttede til 2-2. Video: Louise Lind

I begge tilfælde mindede det mest af alt om tilfældigheder, og det irriterer Gasperini.

- Hvad skal man gøre? Skære armene af? Man kan ikke gøre meget andet end at have armene foran sig. Det er ikke første gang, vi har set sådanne straffespark. Der har været mange af dem i sæsonen.

- Det er vanvid, og tolkningen af reglen er ikke den samme som andre steder. I andre lande giver man ikke sådanne straffespark.

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen kan begge straffespark dømmes.

- Den skal dømmes, hvis linjen skal holdes. Det ændrer ikke på, at det føles en smule hårdt. Den strejfer lige armen, som han knuger ind til kroppen. Men den er blevet dømt mange andre gange, så selvfølgelig skal den dømmes, siger han om det første straffespark.

Om det andet straffespark siger han:

- Det virker igen fuldstændig tilfældigt, men der er simpelthen ikke noget at komme efter. Den flagrer også mere den arm.

En sejr havde bragt Atalanta op på andenpladsen i Serie A. Nu kan klubben i stedet ryge ned på fjerdepladsen, når Inter spiller den kamp, de har til gode mandag.

Juventus fører Serie A med otte point ned til Lazio på andenpladsen. Der resterer seks spillerunder.

- Det var en stor præstation mod topholdet. Jeg bad spillerne gå ind til kampen, som var det en Champions League-kamp, vi skal spille til august, siger Gasperini med henvisning til klubbens kvartfinale mod Paris Saint-Germain i verdens største klubturnering.