FCK vil have fans til Istanbul-brag

FC København vil forsøge at få fans på lægterne, når klubben møder Istanbul Basaksehir i Europa League i august.

Mandag kommer der post til UEFA fra FC København.

For efter en 'vellykket' afvikling af søndagens Superliga-opgør mod Brøndby IF, hvor der var 7.665 tilskuere i Parken, vil FC København nu forsøge også at få fans ind til hjemmekampen mod Istanbul Basaksehir i Europa Leagues ottendedelsfinaler den 5. august.

- Vi viste i dag (søndag, red.), at vi kunne eksekvere. Og derfor tager vi nu fat i UEFA. Eller det gør DBU på vegne af os. Og så må vi se, om det hjælper. Vi har i hvert fald gjort vores til, at der bliver åbnet for tilskuere mod Istanbul den 5. august, sagde FC Københavns direktør, Lars Bo Jeppesen, til TV 2 efter søndagens kamp.

- I dag (søndag, red.) hvilede alles øjne på FC København. Også ude i Europa, hvor vi gerne ville vise UEFA, at vi er klar til at åbne op for tilskuere mod Istanbul.

- Det var en del af vores plan og vores håb at vise UEFA og omverdenen, at vi som et stort nationalstadion kunne håndtere op mod 10.000 tilskuere sikkert og forsvarligt. Det kommer vi til at tale med UEFA om, og så håber jeg, de vil lytte. For de har jo også en interesse i at vise, at man faktisk godt kan afvikle fodboldkampe forsvarligt i disse tider, siger han.

Ingen tilskuere til europæiske kampe

Egentlig er alle europæiske kampe planlagt til at blive spillet uden tilskuere på grund af den verserende coronakrise. Men FC København har altså tænkt sig at efterprøve den beslutning, efter man med stor succes har åbnet op for tilskuere i dansk fodbold gennem de seneste uger.

Og i FC Københavns spillertrup håber man, at ledelsen får held med den mission.

- Det er en stor kamp. Og med fans på tribunerne, der hepper på os, vil vi have en bedre følelse. Det vil give os flere kræfter. Så jeg håber, det kan lade sig gøre, siger FCK-anfører Carlos Zeca til TV 2.

Direktør er stolt af derby-afvikling

I Superliga-kampene i juli har det været tilladt for arrangørerne at lukke langt flere tilskuere ind end tidligere, hvor der kun var tilladt at lukke 500 personer ind omkring en fodboldkamp for ikke at komme i karambolage med det gældende forsamlingsforbud.

Siden har individuelle retningslinjer været gældende for de forskellige stadioner i Superligaen, og i for eksempel både AGF og Brøndby IF har man håndteret store mængder tilskuere uden at udfordre corona-restriktionerne.

Og søndag var det så blevet FC København og Parkens tur til at håndtere et stort publikum, da klubben tog imod Brøndby IF i det store københavnerderby. Og det gik godt, hvis man spørger hjemmeholdets direktør, selvom kampen blot endte 0-0.

- Jeg er utrolig stolt. Det var uafgjort på banen, men det er helt tydeligt for mig, at det var en kæmpe, kæmpe sejr på lægterne. Jeg synes, vores fans har gjort fuldstændig det, vi sagde, de skulle. Jeg er meget, meget stolt og lettet.

- Der er meget, der kan gå galt sådan en dag. Vi har hele tiden appelleret til vores fans og tilskuernes selvjustits. Det har de vist til fulde. Og så har vi haft de her tusinde mennesker på arbejde, der har gjort det fremragende. Jeg har hørt, at alle folk har taget det med godt humør og har lyttet til det, vi har sagt. Alle anvisninger har været fulgt, siger Lars Bo Jeppesen.

Den første af de to ottendedelsfinaler mod Istanbul Basaksehir blev spillet i istanbul, før coronakrisen for alvor brød ud i hele Europa. Tyrkerne kommer til Danmark med en 1-0-føring fra det opgør.