Fodbold

Jeg var tryllebundet - men forfædrene vender sig i graven

Napoli var blandt ugens mest positive overraskelser i Serie A.  TV 2 SPORT

Hver mandag i resten af denne sæson vil TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen analysere på ugen, der gik i Italien og Serie A.

Sidste uges højdepunkt

Fantastisk fodbold!

Grazie, Calcio! Den forgangne uge forkælede os med den ene forrygende fodboldkamp efter den anden, hvor begge hold ikke bare ville, men også kunne.

Lecce - Lazio 2-1, Verona - Inter 2-2, Milan - Juventus 4-2, Napoli - Roma 2-1, Napoli - Milan 2-2, Juventus - Atalanta 2-2 med flere.

Især noterer jeg mig, at Napoli for alvor begynder at ligne sig selv fra de seneste sæsoner. I søndagens sene kamp mod Milan spillede de i perioder noget af det bedste, jeg har set i Serie A i denne sæson. Jeg var tryllebundet.

Generelt er Serie A inde i en fed udvikling. Flere og flere hold vil tage initiativet. De vil presse. De vil være proaktive. Det giver åbne, tempofyldte og chancerige kampe. Catenaccioens forfædre vender sig i deres grave. Mere af det, tak.

De to traditionsrige klubber spillede 2-2 søndag aften i Serie A. Video: Louise Lind

Sidste uges skuffelse

Lazios nedtur fortsætter!

På trods af at Serie A’s førerhold Juventus kun fik ét point ud af seks mulige i den forgange uge, formåede de alligevel at lægge yderligere afstand til de nærmeste forfølgere fra Lazio, som er gået fuldstændig kolde. Forrige uges nederlag til Milan blev i den netop overståede fulgt op med nederlag til både Lecce og Bologna.

Efter genåbningen har Lazio trukket store veksler på nøglespillerne Ciro Immobile, Luis Alberto og Sergej Milinkovic-Savic, og den strategi har ikke båret frugt. De ser udmattede ud.

Lazio skal være glade for, at afstanden til Roma på femtepladsen er så stor, for Lazio ligner ikke et hold, der kommer til at vinde ret mange kampe i de resterende seks runder.

Sidste uges oversete

Den ukrainske tordenstøvle!

Ruslan Malinovsky, den seneste åbenbaring fra Bergamo, fortsatte storformen i den forgange uge.

I Atalantas 2-0-sejr over Sampdoria var det et dykkende hjørnespark fra hans formidable venstre fod, der via Rafael Tolois hoved satte himmelstormerne i gang, og i Atalantas 2-2-kamp mod Juventus demonstrerede han på kraftfuld vis, at han også kan med højre. I begge tilfælde var han kun kommet ind fra bænken.

Ruslan Malinovsky lagde bolden inden for Atalanta. Video: Louise Lind

På trods af alle de utrolige ting, der er kommet fra Josip Ilicic i løbet af sæsonen, er sloveneren kun i besiddelse af den næstbedste venstre fod i Atalanta-truppen.

Malinovskys skudstyrke fra distancen er noget af det vildeste, jeg har set. Den 27-årige ukrainer ankom fra belgiske Genk inden denne sæson, og han er endnu et bevis på, at Atalantas rekrutteringsproces er noget ud over det (u)sædvanlige. Godt set.

Hvad skal vi glæde os til i denne uge?

Bundbrag på stribe!

SPAL og Brescia er ude af ligningen, men kampen om den sidste nedrykningsplads er helt åben.

Lecce, som fik flotte fire point ud af den forgangne uges to kampe, har 29 point på den forbudte 18. plads, men herfra er der kun syv point op til Fiorentina på 13. pladsen - i mellem dem ligger Sampdoria, Udinese, Torino og Genoa.

Der resterer seks runder, og den kommende uge byder på gysere en masse; Lecce - Fiorentina, Torino - Genoa, Fiorentina - Torino og Genoa - Lecce.

Meget kan blive afgjort i den kommende uge, men hvis Lecce insisterer, intensiveres spændingen. Kig med, hvis du tør.

"Europas dårligste" kunne tirsdag aften tage en 2-1-sejr over Lazio efter en dramatisk afslutning. Video: Louise Lind

Hvad mangler vi svar på i denne uge?

Er der straffe?

Det bliver interessant at følge udviklingen i den sæbeopera at straffesparks-show, som har hærget Serie A de seneste mange runder.

I forrige uge blev der givet 18 straffespark i 20 kampe, og eskaleringen ser ud til at fortsætte.

Søndag aften fik Milans Giacomo Bonaventura som en anden balletdronning overdramatiseret sig til et straffespark, hvor jeg syntes, VAR glimrede ved sit fravær, og i kampen mellem Juventus og Atalanta blev den gamle dame tilkendt to straffespark for hands, hvor især det første skreg til himlen; Marten De Roon kunne ikke have gjort mere for at undgå hånd på bolden.

Det ender med, at holdene stiller op i spændetrøjer eller at spillerne opdager, at der er større værdi i at sigte efter armene på modstanderne end efter holdkammeraterne inde foran mål.

Noget må gøres. Den nuværende linje er ødelæggende for spillet.

Juventus brød Atalantas sejrsstime med to straffesparksscoringer af Cristiano Ronaldo. Video: Louise Lind