Vejle rykker op i Superligaen

Efter et års fravær er Vejle Boldklub tilbage i Superligaen. Det skete med en hjemmesejr over Nykøbing FC.

Vejle Boldklub er tilbage i Danmarks bedste fodboldrække.

Efter en enkelt sæson i 1. division rykker de op i Superligaen efter en sejr på 1-0 over Nykøbing FC.

Med to runder tilbage kan Vejle ikke længere indhentes af Viborg på andenpladsen, som er ni point efter. Viborgenserne vandt tirsdag 4-1 over Vendsyssel FF.

Gennem et stykke tid har Vejle lignet oprykkeren fra den næstbedste række. Men fra starten af opgøret mod Nykøbing var det svært at få øje på.

Afleveringerne var upræcise, og en reel scoringsmulighed var der ikke i første halvleg, hvor Vejle-træner Constantin Galca var ved at råbe sig hæs.

Tæt på flere scoringer

Fra starten af anden halvleg så Vejle bedre ud, og det udmøntede sig i et par fine optræk til chancer.

Og efter 57 minutter brød jublen løs på stadion, da Yannich Storch i Nykøbings mål tabte Ylber Ramadanis langskud ind i eget net. Et kæmpe drop af keeperen.

Knap ti minutter senere havde Mathias Kristensen en stor chance for at udligne, men den 201 centimeter høje angriber headede akkurat sit forsøg forbi mål.

Mod slutningen forsøgte udeholdet at bringe flere folk fremad for at fremtvinge en udligning, men i stedet gav det blot mere plads til hjemmeholdets offensive kræfter.

Vejle-angriberen Kjartan Finnbogason var et par gange tæt på at øge føringen, men Yannick Storch viste større årvågenhed end tidligere i halvlegen.

Med 1-0-sejren kan Vejle fejre, at oprykningen til Superligaen er en realitet.

Vejle har vundet den bedste fodboldrække i Danmark fem gange. Det var i 1958, 1971, 1972, 1978 og 1984.