Fodbold

Zidane sætter ord på udbrud i sekunderne efter slutfløjt

Real Madrid vandt 2-1 over Granada og er nu få point fra at blive spanske mestre.

Da slutfløjtet lød på Estadio Nuevo Los Carmenes mandag aften, kunne Real Madrid sætte tre vigtige point ind på kontoen i kampen om det spanske mesterskab.

Et mesterskab, der ikke har været i de hvidblusedes hænder siden 2016/17-sæsonen. De to efterfølgende sæsoner blev det til to tredjepladser bag Barcelona og Atletico Madrid.

I år ser det dog ud til, at de holder begge klubber bag sig og henter det 34. spanske mesterskab til klubben.

Sejren fik Real Madrid-træner Zinedine Zidane til at råbe forløsningen ud.

- Jeg råbte, fordi jeg var glad, og fordi du lider i fodbold. Det er normalt at råbe, fordi det var tre meget vigtige point. Jeg råbte til alle mine spillere, at de havde spillet en imponerende kamp, siger Zidane til spanske Marca.

Zidane i sekunderne efter slutfløjt.

'Du er nødt til at lide en smule'

Real Madrid-holdet startede kampen ud med to hurtige mål på godt et kvarter. Men i anden halvleg kæmpede de mere, og Granada fik bolden forbi Courtois i Real-målet en enkelt gang.

Alligevel er Zidane tilfreds med sit holds 2-1-sejr, der samtidig er den niende sejr i træk.

- Da vi startede sæsonen, ville vi vinde LaLiga, men den er endnu ikke hjemme. For at komme nogen vegne i LaLiga er du nødt til at lide en smule, og vi kom gennem det som et hold. Vi er nødt til at være stolte af holdet.

På nuværende tidspunkt topper Real Madrid LaLiga med fire point ned til Barcelona på andenpladsen. Der resterer kun to spillerunder, før det spanske mesterskab er afgjort. Zidanes tropper er samtidig bedre end Barcelona indbyrdes, så der skal i princippet blot samles to point sammen i de to kampe, hvis Barcelona vinder begge sine kampe.

Real Madrid mangler at møde Villarreal og Leganés.