Fodbold

Officielt: Simon Kjær skifter permanent til AC Milan

Den danske landsholdsanfører har i denne halv-sæson været lejet ud fra spanske Sevilla til AC Milan, men nu har italienerne købt Simon Kjær fri.

Efter en uvis periode kan 31-årige Simon Kjær ånde lettet op og konstatere, at fremtiden er på plads for de næste to sæsoner.

Italienske AC Milan henter således den danske forsvarsspiller på en permanent kontrakt, efter han siden januar har været udlejet fra Sevilla. Det bekræfter Sevillas sportsdirektør, Monchi, over for TV 2 SPORT.

- Der er en aftale på plads i mellem klubberne, og det bliver officielt ved middagstid, siger Monchi.

Han bekræfter ligeledes, at AC Milan har gjort brug af klausulen i lejekontrakten, hvor de har haft mulighed for at købe Simon Kjær for 3,5 millioner euro - 26 millioner danske kroner. Muligheden for at købe Kjær fri udløber onsdag, og derfor er det i sidste øjeblik, at skiftet falder på plads.

Efter TV 2 SPORTs offentliggørelse af aftalen har AC Milan siden bekræftet skiftet i en kort pressemeddelelse på klubbens hjemmeside.

- AC Milan er glade for at kunne annoncere, at klubben har udløst klausulen og muligheden for at hente Simon Kjær på en permanent aftale fra Sevilla. Den danske spiller har skrevet under på en kontrakt frem til 30. juni 2022.

Kjær er "ekstremt glad" i AC Milan

I sidste måned løftede Simon Kjær-lejren selv sløret for, at danskeren meget gerne ville blive i Italien.

- Simon er ekstremt glad i Milan, og han har følt sig velkommen fra det øjeblik, han ankom til klubben, fortalte Simon Kjærs agent, Mikkel Beck, til MilanNews.it.

Den danske landsholdsanfører har haft en turbulent sæson. I sommer blev han lejet ud til Atalanta, da det stod klart, at Sevilla ikke ønskede at bruge ham.

Spilletiden i Atalanta var dog yderst begrænset, og allerede ved årsskiftet var danskeren fortid i Bergamo-klubben. Men til Simon Kjærs held stod AC Milan klar i kulissen til at overtage den blonde dansker.

I AC Milan har Simon Kjær været med til at vende skuden, og klubben har vundet syv ud af de ni kampe, hvor danskeren har været med.

Krammer afslørede Kjærs plads i Milan-hierarkiet

Danskeren fik blandt andet fuld spilletid, da AC Milan på udebane vandt 3-0 over Lazio, og her bemærkede TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker en episode, der fortalte alt om danskeren plads i hierarkiet i klubben.

Efter 88 minutters spil af kampen blev der uddelt både highfives og en stor krammer, efter AC Milan-defensiven nok engang afværgede et optræk til en Lazio-chance. Giveren var AC Milans anfører, Alessio Romagnoli. Modtageren var hans makker i det centrale forsvar, Simon Kjær.

- Det var fedt at se. Han er altså ved at være helt oppe i hierarkiet i Milan, når anføreren knytter bånd til ham på den måde. Så ved man, at man virkelig er en af dem, der styrer bagkæden, sagde Mads Junker ved den lejlighed og tilføjede:

- Kjær har virkelig taget store skridt på det sidste, og jo mere han bygger på og bliver en fast del af holdet, jo mere ansvar kan han også tage. Nu begynder man at se Simon Kjær som den store leder, han er. Han har lige skulle finde sin plads, men nu begynder han virkelig at vokse.

AC Milan møder onsdag aften Parma. Kjærs klub ligger lige nu på syvendepladsen i Serie A og kæmper for at hente AS Roma og Napoli på pladserne ovenfor, der kan give adgang til Europa League næste sæson.

Fra Midtjylland til Milano

Simon Kjær har været vidt omkring i sin karriere og spillet i en række af de største fodboldligaer i Europa.

Efter karrierens indledning i FC Midtjylland gik turen til Palermo, hvorfra han tog til Wolfsburg. Han blev lejet ud til AS Roma og rykkede senere videre til Lille. To år i Frankrig blev efterfulgt af to i Tyrkiet, hvor Simon Kjær tørnede ud for Fenerbahce, før han tog til Sevilla.

Herfra blev det til et kort lejeophold i Atalanta, inden fremtiden nu ligger i AC Milan.

Han er noteret for 95 kampe for det danske landshold.