Fodbold

Tredjemålmand skiftet ind i storsejr: - Prekært, siger ekspert

Atalanta har imponeret med sin sprudlende offensiv, og holdet fra Bergamo kæmper med helt i toppen af Serie A. Samtidig får reserverne spilletid.

Italiens målkonger levede tirsdag op til navnet, da Atalanta vandt 6-2 over Brescia i Serie A. Det var dog ikke målene, men derimod en udskiftning, der fik kommentatorerne til at spærre øjnene op.

Med ti minutter tilbage sendte ligaens nummer to således tredjemålmand Francesco Rossi på banen, efter man i forvejen havde valgt at starte kampen med andenmålmand Marco Sportiello.

Umiddelbart en "meget speciel situation", som TV 2 SPORTs kommentatorpar beskrev det, mens fodboldekspert Jonas Hebo vurderede det til at være en belønning og "tak for god træningsindsats", fordi han har siddet så meget på bænken som tredjemålmand i løbet af året.

- Det her er en meget prekær situation og med ti minutter igen, hvor træneren foran 6-1 skifter en målmand ind. Det er også specielt, vi har fem indskiftninger. Indskiftningen er underlig, men jeg synes ikke, det er decideret ydmygende.

- Hvornår skulle man ellers nogensinde give en målmand chancen for at komme ind og spille for at vise, at han betyder noget for holdkammeraterne og klubben, lød det fra Jonas Hebo.

Scorede på tredjemålmand

Spørgsmålet er så, om det tolkes som ydmygende hos et stolt fodboldfolkefærd som det italienske og hos modstanderne fra Brescia. En tanke, eksperten ikke giver særlig meget for.

- Jeg har aldrig forstået, hvorfor målmanden er hellig. Vi ser ofte mange steder, at der er en første- og andenmålmand, men flere steder i Italien - blandt andet i Napoli, har vi set, at Meret og Ospina har skiftet rigtig meget, tilføjede Hebo.

Tredjemålmand Francesco Rossi måtte midlertidig se gæsterne fra Brescia sende bolden ind bag ham, da de reducerede til 2-6, men sejren var aldrig i fare.

Med de tre point rykker Atalanta forbi Lazio og Inter i toppen af rækken og indtager nu andenpladsen med 70 point efter 33 kampe. Konkurrenter har dog spillet en kamp færre.

I ligaen har holdet scoret hele 93 mål, og det er 26 mål mere, end Juventus har præsteret.

Atalanta viste sig igen som Europas mest formstærke hold, da de tirsdag aften slog Brescia 6-2 og rykkede ind på andenpladsen i Serie A. Video: Louise Lind

Vil ikke ydmyge modstander

Netop de mange mål fik efter kampen mod Brescia pressen til at spørge Atalanta-træner Gian Piero Gasperini til, om det nærmede sig en ydmygelse af modstaderne.

- Vi gør det ikke for at ydmyge modstanderen, men vi forsøger at spille vores spil. Vi havde allerede en god offensiv sidste år. I denne sæson har vi overgået os selv ved at score mange flere mål med mange flere spillere, sagde Gasperini uden at være forholdt indskiftningen af tredjemålmanden.

Holdets førstemålmand, 25-årige Pierluigi Gollini, sad på bænken gennem hele kampen. Han har spillet 28 ligakampe i denne sæson.

Atalanta er også stadig med i Champions League, hvor Paris Saint-Germain venter i Champions League-kvartfinalen 12. august.