Fodbold

Casillas takker for fansenes bøn og håber på spilletid

Iker Casillas har spillet for FC Porto siden 2015. Inden da spillede han 25 år for Real Madrid. Francisco Leong / Scanpix Denmark

Porto har sikret sig det portugisiske mesterskab to kampe før tid, men Iker Casillas skal have mindst ét minut på banen for at få en medalje.

Iker Casillas har gang på gang været den afgørende faktor på både klub- og landshold, men i denne sæson har spanieren ikke spillet et eneste minut for vinderholdet Porto.

Den rutinerede målmand blev i maj 2019 ramt af et hjerteanfald, som han sidenhen er kommet sig over. Efterfølgende har han dog ikke fået spilletid på Portos førstehold.

Det fik i weekenden klubbens fans til at starte en kampagne med målet om, at den 39-årige målmand kommer på grønsværen. For eksempel skrev FC Porto News:

- Målet er at få vores Iker Casillas i spil i mindst ét minut i de sidste kampe i sæsonen, så han kan blive betragtet som mester.

Hovedpersonen selv glæder sig over fansenes opbakning, ligesom han jubler over, at han og holdkammeraternes førsteplads ikke længere kan trues efter en 2-0-sejr over Sporting onsdag aften.

- Vi er mestre. Jeg er mester som Porto-spiller. Mesterskabet er meget vigtigt, fordi det var anderledes. Jeg vil gerne takke alle for støtten. De har været knyttet til Porto i mange år, og jeg ville spille i dag, men lige meget hvor meget jeg gerne vil, afhænger det af lægerne og holdet.

- Jeg har ikke spillet for dragen (Porto, red.) i 12 måneder. Det er stadig spændende. Det er mærkeligt, for det har været et underligt mesterskab. Spillerne har været gode, og det var specielt for dem, siger han til Porto Channel ifølge det portugisiske medie Record.

Selvom Iker Casillas føler sig som en del af vinderholdet, vil det få betydning, hvis ikke han kommer på banen i minimum en af de to sidste kampe.

I så fald vil han nemlig hverken modtage en medalje eller officielt blive betegnet som portugisisk mester i 2019/20.

Det efterlader Iker Casillas, der blandt andet har triumfer som Champions League, La Liga, EM og VM på CV’et, med to muligheder: FC Porto møder mandag Moreirense, inden de afslutter sæsonen søndag 26. juli møder Braga.