Fodbold

Mourinho irriteret: I stiller kun det spørgsmål til mig

Tottenhams manager, José Mourinho, føler, at journalisterne forskelsbehandler Premier Leagues managere.

Portugisiske José Mourinho er kendt for at sige lige det, der passer ham og er ikke bange for at svare journalister tilbage.

Efter Tottenhams 3-1-sejr onsdag aften over Newcastle gjorde han sig igen kontroversielt bemærket.

Da en journalist spurgte ind til, hvad hollandske Steven Bergwijn skulle gøre for at komme i startopstillingen, blev Tottenham-manageren bidsk.

- Hør nu her. Det spørgsmål stiller I altid til mig, men aldrig til Frank Lampard (Chelsea-manager, red.), Jürgen Klopp (Liverpool-manager, red.) til Pep (Guardiola, Manchester City-manager, red.) eller til alle managere i de store klubber med store spillere, sagde han ifølge Sky Sports.

Herefter opremsede han et par eksempler på, at de andre manageres til- og fravalg af spillere aldrig bliver mødt af spørgsmål på det efterfølgende pressemøde.

- Det ser ud til, at jeg er den eneste, der skal spille med 15 spillere fra start, eller at jeg er den eneste, som ikke har ret til at have gode spillere på bænken. Hvis jeg havde Bergwijn i startopstillingen i dag (onsdag, red.), ville I spørge ind til, hvad Lucas (Moura) eller (Heung-Min) Son skulle gøre for at starte inde, påpegede han.

Han tilføjede herefter, at fodbold er et holdspil, og at man ikke nødvendigvis skal gøre noget ekstraordinært for at starte inde, men at man skal være en holdspiller, uanset om man starter inde eller begynder med en bænkplads.

Derudover var han glad for sejren over Newcastle, som sender Tottenham op på syvendepladsen i Premier League og tættere på de europæiske pladser.

57-årige José Mourinho er en rutineret ræv i Premier League-sammenhænge og har også stået i spidsen for Chelsea og Manchester United.