Fodbold

AGF vandt målfest over FCK i duel om sølvmedaljerne

AGF overtager andenpladsen i Superligaen på dagen, hvor de første DM-medaljer i 23 år blev sikret.

Da Brøndby tidligere på dagen blev besejret med 1-0 af AaB, var AGF allerede sikker på tredjepladsen og bronzemedaljer.

Men det kan meget vel ende med en endnu finere karat for aarhusianerne, da holdet senere søndag slog FC København med 4-2 i Parken.

Dermed er AGF nu på andenpladsen i Superligaen. De har et point ned til FCK, der er uden sejr i seks kampe. Og David Nielsen beskrev det såmænd meget godt efter kampen.

- Jeg har et fodboldhold med ild i lige nu, lød det til TV3+.

AGF har ikke vundet en medalje siden 1997, hvor det blev til bronze.

Der resterer to spillerunder af Superligaen, hvor FC Midtjylland for længst har sikret sig mesterskabet.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Efter at de to hold havde følt hinanden an i en masse dueller på midtbanen, begyndte AGF at tilkæmpe sig et overtag.

Efter godt 20 minutter headede Kevin Diks gæsterne i front med 1-0 efter et hjørnespark.

Føringen gjorde kun forskellen på de to hold større. Mens FCK virkede ramt, så kunne AGF spille en anelse mere afventende og angribe med endnu større kynisme på hurtige kontraer.

Et kvarter efter Diks' føringsmål var det et højt genpres, der førte til 2-0-scoringen. AGF havde tabt bolden, men erobrede den igen højt fremme på banen, og så kunne Bror Blume spille Jakob Ankersen fri til scoring.

Livline til FCK

Mens det begyndte at se håbløst ud for FCK, så gav Jens Stage hjemmeholdet en livline kort før pausen med 1-2-reduceringen overfor et passivt AGF-forsvar.

Godt fem minutter inde i anden halvleg tordnede gæsternes Casper Højer bolden i mål til 3-1 fra 25 meters afstand. Selv om skuddet var hårdt, burde Karl-Johan Johnsson i FCK-målet have afværget.

På bænken reagerede Solbakken med tre udskiftninger efter en times spil, og kort efter fik værterne tilkendt et straffespark. Det blev udnyttet sikkert af Jonas Wind til 2-3.

FCK-spillerne begyndte nu at sværme om gæsternes mål. Men med et kvarter tilbage slukkede AGF-anfører Patrick Mortensen det københavnske håb med 4-2-scoringen, da angriberen headede et frisparksindlæg fra Højer i mål.

Værterne sluttede godt af med flere gode forsøg, men det lykkedes ikke for alvor at genskabe spændingen.