Fodbold

Braithwaite har spildt sin sidste chance, siger anerkendt journalist

Journalisten Guillem Balague mener, at et salg af Martin Braithwaite skal være med til at finansiere et køb af Inters Lautaro Martinez.

Ti kampe har Martin Braithwaite spillet for FC Barcelona siden ankomsten 20. februar.

Men når den catalanske storklub søndag spiller LaLiga-sæsonens sidste kamp, kan det også gå hen og blive den sidste kamp i Barcelona-trøjen for den danske angriber, da han ikke indgår i klubbens fremtidige planer.

Jeg tror, han har spildt sin chance, og det var hans sidste chance for at gøre en forskel

Guillem Balague

Det vurderer den anerkendte journalist og forfatter Guillem Balague, der til daglig arbejder for BBC og har et indgående kendskab til spansk fodbold - og i særdeleshed Barcelona.

- Jeg tror, de vil forsøge at få penge for Martin Braithwaite, fordi de fortsat forsøger at få Lautaro Martinez til klubben. Luis Suarez vil selvfølgelig blive i klubben, så derfor tror jeg, de vil prøve at få de 16 millioner euro (120 millioner kroner), som de brugte på Braithwaite, tilbage.

- I det hierarki, der er i truppen, er han meget langt nede. Men jeg er sikker på, at han vil drage fordel af at have været der og lært ting. Jeg er sikker på, han vil tage det med sig videre, siger Guillem Balague til TV 2 SPORT.

Chancen er spildt

Martin Braithwaite var senest i aktion torsdag, hvor Barcelona på hjemmebane tabte 1-2 til Osasuna og endegyldigt måtte se sig slået af Real Madrid i kampen om det spanske mesterskab.

Den 29-årige dansker havde - ligesom resten af holdet - svært ved at få sit spil til at fungere og blev efter en times spil skiftet ud til fordel for Luis Suarez.

- Han var tilbage på holdet mod Osasuna sammen med Ansu Fati og Junior Firpo, hvilket var virkelig mærkeligt. Det var en opstilling, der gik ud på at spille med de spillere, der var i den bedste fysiske forfatning. Men det virkede ikke.

- Hvis han havde leveret en så imponerende præstation, og Barcelona havde vundet, havde det måske set anderledes ud. Men jeg tror, han har spildt sin chance, og det var hans sidste chance for at gøre en forskel, siger Guillem Balague.

Braithwaite har gjort præcis, hvad man forventede

Martin Braithwaite blev hentet til FC Barcelona fra Leganés i februar, efter klubben uden for transfervinduets åbningstid fik tilladelse til at hente en erstatning for Ousmane Dembélé, der havde pådraget sig en alvorlig skade.

Og spørger man Tony Padilla, der er journalist for Diari ARA, så har danskeren leveret en godkendt indsats i de 10 kampe, som han har fået spilletid i.

- Man har været ret glade for ham, for han har gjort det, man har forventet fra ham. Ingen forventede, at han ville komme her og spille alle kampe og slå Luis Suarez af holdet. Han blev hentet til for at sidde på bænken det meste af tiden, og når hans så kommer ind, skal han kæmpe hårdt og score mål. Det er præcis det, han har gjort, siger Tony Padilla til TV 2 SPORT.

I modsætning til Guillem Balague er Tony Padilla ikke overbevist om, at Martin Braithwaite, der i sin tid i Barcelona står noteret for et enkelt mål, allerede skulle være på vej væk igen.

- Folk forventede ikke, at han ville være det store navn, der scorer en masse mål. Men han viser en god attitude, og folk er ret glade for ham, så der er en chance for, at han kan blive i klubben næste sæson. Men det kommer an på, hvad der sker denne sommer.

- Men hvis de nu ryger tidligt ud af Champions League og beslutter sig for at købe fem-seks nye spillere, så kan det blive enden for Martin Braithwaite i Barcelona, siger Tony Padilla.

FC Barcelona spiller søndag sæsonens sidste kamp i LaLiga, når de møder Alaves på udebane. Catalanerne er fortsat med i Champions League, hvor de i starten af august skal spille den udsatte returkamp mod Napoli i ottendedelsfinalen.

Men Martin Braithwaite er ikke spilleberettiget til de europæiske kampe, da han kom til klubben, efter der skulle registreres spillere til den afgørende fase.