Fodbold

Falsters fodboldflagskib dumper ud af 1. division

Hvidovre reddede sig ved egen kraft med en udesejr i Næstved. Dermed ryger Nykøbing FC ned i 2. division.

Superligafodbold i 2022. Sådan lød visionen for ambitiøse Nykøbing FC før sæsonstarten i den næstbedste fodboldrække sidste sommer.

Men sæsonen har formet sig som en stor skuffelse for fusionsklubben, der må konstatere, at den står på 2. division efter sommerferien.

Et 0-2-nederlag på hjemmebane til Vendsyssel søndag eftermiddag fuldendte tristessen på Falster. Men selv med en sejr var fusionsklubbens kranke skæbne beseglet.

For samtidig vandt Hvidovre 2-0 i Næstved, så klubben fra den københavnske vestegn reddede sig ved egen kraft.

Det betyder, at både op- og nedrykning er afgjort før sidste spillerunde i næste weekend.

Nykøbing FC følger efter rivalen Næstved og FC Roskilde ned på tredje hylde i fodboldhierarkiet, mens Vejle rykker op i Superligaen.

Falstringerne tilspillede sig ellers et par store chancer i første halvleg, men måtte alligevel gå til pause et mål bagud.

Vendsyssels Lasse Steffensen headede kraftfuldt et hjørnespark i kassen et par minutter inde i halvlegens tillægstid.

Midt i anden halvleg fordoblede Christoffer Boateng gæsteføringen, da han afsluttede et kontraangreb.

Nederlaget og nedrykningen er kulminationen på nogle rærlige måneder for Nykøbing, der ikke er kommet op i omdrejninger efter den ufrivillige coronaafbrydelse.

Det er blot blevet til én sejr i 12 kampe, siden fodbolden blev genoptaget sidst i maj. Kampen mod Vendsyssel markerede femte nederlag på stribe for træner Claus Jensen og hans tropper.

Ambitionen om superligafodbold på Falster i 2022 kan i teorien stadig føres ud i livet. Men projektet skal genstartes i 2. division, og nu kræver det oprykning to sæsoner i træk.